Saraycık Köyü İskilip Çorum |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saraycık Köyü İskilip Çorumİskilip Saraycık Köyü - Saraycık Köyü Hakkında - Saraycık Köyü Tanıtımı - Saraycık Köyü Resimleri İlçe: İSKİLİP İl: ÇORUM Köy Muhtarı: ADEM TUFAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (364) 525 20 11 Cep Telefonu: 0 (546) 732 17 03 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 438 1997 524 İle Uzaklığı: 99 km İlçeye Uzaklığı: 20 km Rakım: 1230 m Tarihi Saraycık Köyü, milattan önce hititlerin yaşadığı ve köyün arkasında bulunan dağda oyma fügürleri yerleştikleri bölgede bilinmektedir Ancak zamanla burada hiçbir tarihi eser kalmamıştır Daha sonraları Osmanlıların Anadolu'yu ele geçirmesiyle buralara Türkler yerleşmiştir Köy, Cumhuriyetin ilanından sonra Tosya'ya bağlanmış ve daha sonra, Kargı'nın ilçe olmasıyla Çorum'a bağlanmıştır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleriPirinç Pilavı, Yaprak Sarması, Sırık Kebabı,Keşkek Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa ve çeltiğe dayalıdır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır Egitim Ögretim devam etmektedir Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve telefon internet hizmetleri vardır ![]() ![]() Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|
|
|