Bolu Yedigöller Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolu Yedigöller KebabıBolu Yedigöller Kebabı Malzemeler: 500 gr kuzu but eti5 adet domates 500gr piliç fleto6 adet yeşil biber 300gr köy ekmeği250 süzme yoğurt250gr tereyağı toz kırmızı biber toz karabiber et suyu tuz 1 demet dereotu Yapılışı:Kuzu eti ve piliç eti üçer parça halinde ince dövülür Tuzlanıp biberlendikten sonra ızgarada pişirilir Bolu köy ekmeği küp şeklinde doğranır Tere yağı ile kızartılır Üzerine et suyu ilave edilir Servis tabağına konulur Ekmeklerin üzerine süzme yoğurt ilave edilir Izgarada pişen etler ikiye bölünür Servis tabağındaki malzemelerin üzerine dizilir Garnitür olarak ızgarada hazırlanan domates ve biber servis tabağına konulur Üzerine tere yağı, biber sos ve dere otu ile servis yapılır Afiyet olsun…
|
|
|
|