![]() |
Karadeniz Bölgesinin Fıkraları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin FıkralarıKaradeniz Fıkraları Karadeniz Bölgesinin Fıkraları Karadeniz Fıkraları hakkında bilgi Karadeniz fıkralarının özellikleri Karadeniz Bölgesinin Fıkraları Karadeniz fıkralarının en önemli özelliğinin, Karadenizlinin karakterini yansıtmasıdır ![]() Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ordu Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd ![]() ![]() ![]() Karadeniz insanının yaşamından kaynaklanan fıkralarda yerel şive ve söyleşilerin de çok önemli olduğuna işaret eden Çoban, şöyle konuştu: “İnsan ve dil faktörüyle gelen en önemli özellik ise düşüncedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ARABAM DIŞARIDA Temel kırtasiye'ye girmiş, tezgahtara : -Pana pir roman lazum, demiş ![]() Kırtasiye tezgahtarı sormuş : -Efendim agır mı olsun hafif mi? Temel : -Farketmez, nasul olsa arabam dısarudadur ![]() LAZZZZ Lazın biri bir gün içindekilerin hepsinin Kayserili olduğu bir uçağa biniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ARABASINI SATMIŞ Temel'e rüyasında Allah yürü ya kulum demiş ![]() ![]() ARİTMETİK Aritmetik öğretmeni Temel öğrencilerinden şikayet ediyormuş : -Derste peş kere peş kaç ediy, diye sorayrum, kırk cevapı alayrum ![]() ARKADAŞIN OLDUĞUM İÇİN Mİ? Adamın biri karadenizli arkadaşına "eşek" demiş ![]() Karadenizli sormuş : -Eşek olduğum için mi arkadaşınım; yoksa arkadaşın olduğum için mi eşeğim? ASANSÖR Temel kapıcı, çalıştığı on katlı binanın asansörü bozulunca bir kağıt asıyor, üstünde şu yazılar var : "Asansör pozuk, en yakın asansör yüz metre ileride, yandaki pinadadur" ASLAN Temel hayvanat bahçesinde gezerken açık bulduğu bir kafesten içeri dalmış ![]() -Hoop, dur ne yapıyorsun, orası aslan kafesi, diye bağırışmışlar ![]() -Sankim aslanınızı yedük, demiş ![]() ASMAK Dursun evinden çıktığında birde bakar ki komşusu Temel kendini belinden ağaca asmış halde duruyor ![]() ![]() -Ha sen ne yapayudun öyle? -Hiç kendimi asaydum ![]() ![]() ![]() -Ha uşağum, penum pildiğum insan poynundan asılayi ![]() Temel üzgün ve çaresiz bir halde komşusu Dursun'a baktıktan sonra cevap verir : -Ben de öyle yapmişudum ![]() ![]() AŞAĞISI BİR İŞ DÜŞÜNÜYOR Karadanizliye sormuşlar : -Neden baştaki saç ağarıyor da, aşağıdaki ağarmıyor? -Aşağısı bir iş düşünüyor, yukarısı bin iş düşünüyorda ondan, demiş Karadenizli ![]() |
![]() |
![]() |
|