Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölgesinin, fıkraları, karadeniz

Karadeniz Bölgesinin Fıkraları

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karadeniz Fıkraları
Karadeniz Fıkraları hakkında bilgi
Karadeniz fıkralarının özellikleri

Karadeniz fıkralarının en önemli özelliğinin, Karadenizlinin karakterini yansıtmasıdır

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ordu Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Ahmet Çoban
Karadeniz insanının yaşamından kaynaklanan fıkralarda yerel şive ve söyleşilerin de çok önemli olduğuna işaret eden Çoban, şöyle konuştu: “İnsan ve dil faktörüyle gelen en önemli özellik ise düşüncedir Karadeniz fıkralarının temelinde düşünme ve ders çıkarma payı çokça görülür Böyle bir durumda Karadenizli saflık rolüne soyunur ve söylemek istediğini, arzusunu karşısındakine bu yolla anlatmaya çalışır Burada amaç, verilecek mesajda sinsice bir zekiliği saklayıp üstünlüğünü ortaya koymaktır (Hamsi yemedikleri zaman lazların kafası 12’den sonra çalışmaz) diyenlere Karadenizli muzip bir şekilde gülümseyerek karşılık verir, (Çünkü o sözü söyleyen gündüz 12’yi anlarken Karadenizli gece 12’i kast eder) Yani, kendisi gece yatıp uyurken, bir bakıma karşısındakini gündüz ayakta uyutmuş olur

ARABAM DIŞARIDA
Temel kırtasiye'ye girmiş, tezgahtara :
-Pana pir roman lazum, demiş
Kırtasiye tezgahtarı sormuş :
-Efendim agır mı olsun hafif mi?
Temel :
-Farketmez, nasul olsa arabam dısarudadur

LAZZZZ

Lazın biri bir gün içindekilerin hepsinin Kayserili olduğu bir uçağa biniyorUçağın pilot bir anos yapıyor"uçağımız düşmek üzere lütfen gereksiz eşyaları atın"herkes geereksiz eşyalarını attıyorbir anos daha eliyor"uçağımız düşmek üzere lütfen bütün eşyalarınızı atınız" bütün eşyaları atıyorlarbir anos daha geliyor "uçağımızın altı düşmek üzere herkes üste tutunsun herkes" tutunuyor ve uçağın altı düşüyor ve son bir anos daha geliyor "aranızdan bir kişi atlayacak yoksa uçağımız yere çakılacak" diyor herkesin gözü lazın üstünde ve lazda" tamam ben atlarım ama hani alkış"

ARABASINI SATMIŞ
Temel'e rüyasında Allah yürü ya kulum demiş Temel'de arabasını satmış

ARİTMETİK
Aritmetik öğretmeni Temel öğrencilerinden şikayet ediyormuş :
-Derste peş kere peş kaç ediy, diye sorayrum, kırk cevapı alayrumHalbuki peş kere peş yirmi peş, pilemedun otuz

ARKADAŞIN OLDUĞUM İÇİN Mİ?
Adamın biri karadenizli arkadaşına "eşek" demiş
Karadenizli sormuş :
-Eşek olduğum için mi arkadaşınım; yoksa arkadaşın olduğum için mi eşeğim?

ASANSÖR
Temel kapıcı, çalıştığı on katlı binanın asansörü bozulunca bir kağıt asıyor, üstünde şu yazılar var :
"Asansör pozuk, en yakın asansör yüz metre ileride, yandaki pinadadur"

ASLAN
Temel hayvanat bahçesinde gezerken açık bulduğu bir kafesten içeri dalmış
-Hoop, dur ne yapıyorsun, orası aslan kafesi, diye bağırışmışlarTemel geri dönmüş,
-Sankim aslanınızı yedük, demiş

ASMAK
Dursun evinden çıktığında birde bakar ki komşusu Temel kendini belinden ağaca asmış halde duruyorHemen gidip ipi ağaçtan çözerKomşusunu ağaçtan indirdikten sonra merakla sorar :
-Ha sen ne yapayudun öyle?
-Hiç kendimi asaydum
-Ha uşağum, penum pildiğum insan poynundan asılayi
Temel üzgün ve çaresiz bir halde komşusu Dursun'a baktıktan sonra cevap verir :
-Ben de öyle yapmişudumAma ipu poynima pağladığum zaman bi türlü nefes alamayrum

AŞAĞISI BİR İŞ DÜŞÜNÜYOR
Karadanizliye sormuşlar :
-Neden baştaki saç ağarıyor da, aşağıdaki ağarmıyor?
-Aşağısı bir iş düşünüyor, yukarısı bin iş düşünüyorda ondan, demiş Karadenizli

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com