|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölgesinin, karadeniz, nelerdir, tarım, ürünleri |
![]() |
Karadeniz Bölgesinin Tarım Ürünleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Tarım Ürünleri NelerdirKaradeniz Bölgesinin Tarım Ürünleri Karadeniz Bölgesindeki Tarım Ürünleri Karadeniz Bölgesi Tarım Bölge ikliminin nemli olması, kıyıda yaz mevsiminin yağışlı geçmesi, buğday arpa gibi tahıl tarımını engellemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır : Kıyı kesiminde buğdayın yerini almıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tütün : Karadeniz Bölgesi, üretimde Ege Bölgesi’nden sonra 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Fındık : Kış ılıklığına gereksinim duyan fındık Karadeniz iklimine en uyumlu üründür ![]() ![]() ![]() Çay : Muson iklimine uyumlu bir tarım ürünüdür ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç : Bol suya gereksinim duyar ![]() ![]() ![]() Şekerpancarı : Bol yağışlı olan Doğu Karadeniz kıyıları dışında tüm bölgede yetişme koşulları vardır ![]() ![]() Keten-kenevir : Nemli iklim bitkisi olan keten Batı Karadeniz Bölümü’nde Kastamonu ve Sinop’ta yetiştirilir ![]() ![]() Meyve : Amasya’da elma, Kastamonu’da erik, Rize’de turunçgiller, Orta Karadeniz’de üzüm, Batı Karadeniz’de kestane tarımı yaygındır ![]() |
![]() |
![]() |
|