|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölgesinin, karadeniz, karadenizin, meşhur, yemekleri, yöresel |
![]() |
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri - Karadenizin Meşhur Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Yöresel Yemekleri - Karadenizin Meşhur YemekleriKaradeniz yemekleri Karadeniz bölgesinin yemekleri Karadeniz bölgesi yöresel yemekleri Muhlama Malzemesi: 1,5 su bardağı rende kaşar peynir 1,5 su bardağı dil peyniri 1 tatlı kaşığı tulum peyniri 2 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı su Hazırlanışı: Önce tencerede mısır ununu 1/2 tereyağında kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak olarak servis edin ![]() Pazı kavurma Malzemesi: 5 bağ taze pazı 6 soğan 1 çay bardağı haşlanmış barbunya tuz Hazırlanışı: Pazıları ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamsili ekmek Malzemesi: 1 bağ pazı 2 bağ taze soğan 1 bağ taze nane 1 kg hamsi 8 su bardağı mısır unu Yeterince tuz Hazırlanışı: Önce hamsilerin kılçıklarını temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Laz böreği Malzemesi: 10 yaprak yufka 4 yumurta 8 su bardağı süt 2 paket vanilya 3 su bardağı kıyılmış fındık içi 5 su bardağı tozşeker 2 paket buğday nişastası 5 çay bardağı eritilmiş tereyağı 1 su bardağı su Şerbeti için: 10 su bardağı su 10 su bardağı toz şeker 1/2 limon suyu Hazırlanışı: Sekiz su bardağı süte şeker ekleyerek kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Laz helvası Malzemesi: 3 kg süt 1 kg şeker 3 paket vanilya 3 yumurta sarısı 300 gr beyaz un 200 gr irmik unu Hazırlanışı: Bütün malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|