|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölgesinin, karadeniz, kültürel, yemekleri, yöresel |
![]() |
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel YemekleriKaradeniz yemekleri, Karadeniz yöresine ait yemekler, Karadenize has yemekler, Karadeniz bölgesi yemekleri Karadeniz Bölgesine ait bazı yerel yemek örnekleri; * BAKLA ÇORBASI (Gerede) * Karalahana Çorbası (Ordu) * Fasulye Kavurması (Giresun) * HAMSİ BÖREĞİ (Giresun) * CEVİZLİ TAVUK (SAMSUN) * PANCAR YAPRAĞI ÇORBASI (GİRESUN) * GELİN TIRNAĞI (SAFRANBOLU) * GENDİME ÇORBASI (GÜMÜŞHANE) * BEYAZ BAKLAVA (Zonguldak) * TOYGA ÇORBASI (AMASYA) * TOKAT DOLMASI * Kızarmış Hamsi Buğulama (Karadeniz) * ETLİ EKMEK (Kastamonu) * FINDIK KÖFTESİ (GİRESUN) * Laz Helvası * Ayvalı Et (Gümüşhane) * MISIR PASTASI (SİNOP) * Kuymak (Mıhlama) Trabzon * Uğut (Bolu) * Siron (Gümüşhane) * Laz Böreği * Mengen Pilavı (Bolu) * Kıymalı Karalahana (Samsun) * Kağıtta Hamsı (Samsun) * Peynirli Ve Cevizli Mantı (Samsun) * Yanıç (Samsun) * Böbrek Kavurma (Samsun) * Mısır Çorbası (Samsun) |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel YemekleriTAZE BAKLA ÇORBASI MALZEMELER 10 adet taze bakla 1 küçük soğan 3 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 yumurta dereotu zeytinyağı ve tereyağ 1 tatlı kaşığı salça HAZIRLANIŞI Baklaları tahta üzerinde incecik kıyın, diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı ekleyin daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz sote edin ve 1 su bardağı sıcak suyuda katıp baklaların pişmesini sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel YemekleriKaralahana Çorbası Malzemeler * 3 Yemek kaşığı naturel sızma zeytinyağı (misal: Zeytin İskelesi) * 2 yemek kaşığı minicik doğranmış kahverengi kuru soğan * 2 yemek kaşığ minicik doğranmış kereviz * 2 yemek kaşığı minicik doğranmış havuç * Yarım demet minicik doğranmış maydanoz * 1 lt ![]() * 250 gr ![]() * Hazırladığınız kuru fasulye püresi * 1 cup haşlanmış kuru fasulye veya haşlanmış barbunya (veya yarım yarım, ikisi birden) * Tuz ve taze öğütülmüş karabiber * Ekstra sızma zeytinyağı (misal: Selatin) Tarif: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel YemekleriHAMSİLİ BÖREK Malzemeler: 6 adet yufka 1 kilogram hamsi balığı 1 yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ 6-7 dal taze soğan Yarım demet maydanoz Karabiber, pul biber Tuz Yapılışı: Hamsiler ayıklanıp sırt dikenleri çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel YemekleriCEVİZLİ TAVUK Malzemeler * 1 adet tavuk göğsü * 1/2 su bardağı yoğurt * 3 yemek kaşığı mayonez * 2-3 yemek kaşığı ceviz * 4-5 adet kornişon turşusu * 4-5 adet mısır turşusu * tane karabiber * Defne Yaprağı * tuz Hazırlanışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinin Yöresel Kültürel YemekleriPANCAR YAPRAĞI ÇORBASI MALZEMESİ: 25-30 pancar yaprağı 3 soğan 2 çorba kaşığı katıyağ 1/2 su bardağı süt 1 su bardağı barbunya veya kuru fasulye 150 gr ![]() 1 fincan mısır unu 1 fincan pirinç su tuz ![]() Kızdırılmış yağda doğranmış soğanları pembeleştirin ve eti de ekleyip kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|