![]() |
Çorum İli Mecitözü İlçesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorum İli Mecitözü İlçesiMECİTÖZÜ İlçenin Tarihi Mecitözü tarihinin M ![]() ![]() ![]() Uzun yıllar Sivas İli Amasya Sancağı’na bağlı olan Mecitözü, 1916 yılında Ankara İli Çorum Sancağı’na bağlanmıştır ![]() Coğrafi Yapısı İlçe kuzeyinde Avkat dağı, güneyinde Çıkrık ve Kırklar dağı ile çevrili bir ova yamacında kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() İdari Yapısı ve Nüfus Durumu İlçenin 2000 Yılı Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre; merkezde 5 ![]() ![]() ![]() ![]() İlçede 1 belde (Elvançelebi Beldesi) ve 54 köy bulunmaktadır ![]() Ekonomik ve Sosyal Durumu Tarım ve hayvancılık halkın geçim kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlçe merkezinde bir adet un, bir adet tuğla fabrikası bulunmaktadır ![]() Toplam 54 köyün 50’ sinin yolu asfalt olup 17 köyün de kanalizasyon sistemi bulunmaktadır ![]() Eğitim, Kültür ve Sağlık İlçede bir genel lise, bir çok programlı lise (Mesleki Teknik Eğitim Merkezi), 36 birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu, 11 müstakil ilköğretim okulu olmak üzere toplam 47 ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() Bir futbol sahası ve bir kapalı spor salonu, 50 yataklı Devlet Hastanesi, İlçe merkezinde, Emirbağ, Figani ve Söğütyolu köylerinde birer sağlık ocağı mevcuttur ![]() |
![]() |
![]() |
|