![]() |
Çorum İli Boğazkale İlçesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorum İli Boğazkale İlçesiBOĞAZKALE İlçenin Tarihi Boğazkale ilçesinin tarihi M ![]() ![]() ![]() ![]() Cumhuriyetin ilk yıllarında adı Boğazköy iken, 1936 yılında ismi Boğazkale olarak değiştirilmiştir ![]() ![]() Coğrafi Yapısı Yüzölçümü 260 km² ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlçe de karasal iklim hakimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlçe arazisinin büyük bir kısmı dağlık bölge de, kalanı ise ovalık bölgede yer alır ![]() ![]() İdari Yapısı ve Nüfus Durumu 22 Ekim 2000 tarihinde yapılan genel nüfus sayımına göre, İlçe merkezinin nüfusu 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekonomik ve Sosyal Durum İlçe, Çorum’a 87 km ![]() ![]() ![]() Halkın ihtiyaçlarını yakın olan Yozgat ve Sungurlu’dan temin etmektedir ![]() ![]() ![]() Turizm, yeteri kadar tanıtım olmaması ve eğitim eksikliği nedeniyle, iş istihdamı ve ilçe ekonomisine yeterli katkı sağlayamamaktadır ![]() İlçenin işlenebilir tarım alanı 12 ![]() ![]() ![]() Buğday, nohut, arpa, yulaf gibi ekonomik değeri düşük bitkiler yetiştirilmektedir ![]() ![]() İlçenin şebeke suyu ihtiyacı, açılan kuyulardan temin edilmekte olup, yağış durumuna göre ihtiyacı karşılayabilmektedir ![]() ![]() ![]() Eğitim, Kültür ve Sağlık Durumu İlçede bir çok programlı lise, dokuz ilköğretim okulu bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Biri ilçe merkezinde olmak üzere Evci ve Evren Beldelerinde birer sağlık ocağı bulunmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|