![]() |
Çorum İli Sungurlu İlçesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorum İli Sungurlu İlçesiSUNGURLU İlçenin Tarihi İlçede ilk yerleşmeler Kalkotik (taş ) dönemde (M ![]() ![]() ![]() İlçe 1864 yılında Yozgat sancağına bağlanmış, İlçe Merkezi 1866 yılında Belediye olmuştur ![]() ![]() Coğrafi Yapısı İlçenin yüzölçümü 2 ![]() ![]() İlçe de karasal iklim hüküm sürmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() İdari Yapısı ve Nüfus Durumu İlçenin 2000 Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre nüfusu, merkezde 35 ![]() ![]() ![]() ![]() İlçeye bağlı altı belde (Arifegazili, Demirşeyh, Kaledere, Tuğlu, Yörüklü, Kavşut) , 101 Köy, altı mezra bulunmaktadır ![]() Ekonomik ve Sosyal Durumu İlçenin Karadeniz Bölgesini, İç Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgeleriyle bağlantısını sağlayan yol üzerinde bulunması, ticari canlılığın oluşmasını sağlamıştır ![]() İlçe ekonomisi tarım, hayvancılık ve ticarete dayanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlçe merkezinde içme suyu bugün için yeterli ise de; Kapılıkaya Barajından içme suyu getirme çalışmaları devam etmektedir ![]() ![]() ![]() Eğitim, Kültür ve Sağlık Durumu İlçede, bir YİBO, altı lise, 64 Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu, bir Anaokulu, merkezde 15 ve Köylerde 14 olmak üzere toplam 93 ilköğretim okulunda eğitim öğretime devam edilmektedir ![]() ![]() ![]() İlçe merkezinde 1 ![]() ![]() İlçe merkezinde 100 yataklı Devlet Hastanesi, Merkezde üç adet, Arifegazili, Demirşeyh, Kaledere, Kavşut, Yörüklü, Tuğlu, Beldelerinde, Akpınar, Alembeyli, Aşağı Fındıklı, Büyük İncesu, Salman, köylerde birer olmak üzere toplam 14 adet Sağlık Ocağı bulunmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|