Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amasra, bartin, durum, ekonomik

Bartin - Amasra- Ekonomik Durum

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bartin - Amasra- Ekonomik Durum

EKONOMİK DURUM

Ekonomi genel olarak maden kömürü üretimi ve turizm üzerine kuruludur

ATİ ilk olarak l953 yılında Ereğli Kömür İşletmesi adı altında Tarlaağzı Köyü mevkiinde açılmıştır

İlk galeri 1965 yılında Demirci deresinde açılmış ve bu galeri 1968-1973 yılları arasında Başmühendislik adı altında çalışmıştır18/02/1973 yılında Ereğli Kömür İşletmesine (EKİ) bağlı bölge olmuş, l979 yılının Temmuz ayında Batı Karadeniz Kömür İşletmesi haline dönüştürülmüş, 07/04/1981 tarihinde ise fesh olup, Zonguldak Kömür İşletmelerine bağlanmıştır TTK Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulunun 07/12/1983 tarih ve 3 sayılı kararıyla Amasra Taşkömürü İşletmesi haline dönüştürülmüş ve 01/01/1983 tarihinden itibaren de Müessese Müdürlüğü adı altında üretim yapan müessese Ekim 1994 tarihinden itibaren Üzülmez Müessese Müdürlüğüne bağlanmıştır 01011998 tarihinden itibaren tekrar Müessese olmuş, halen Amasra Taşkömürleri Müessesesi olarak faaliyetini sürdürmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com