Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayat, çamlıgüney, çorum, köyü

Çamlıgüney Köyü Bayat Çorum

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çamlıgüney Köyü Bayat Çorum

Bayat Çamlıgüney Köyü - Çamlıgüney Köyü Resimleri - Çamlıgüney Köyü Hakkında - Çamlıgüney Köyü Tanıtım

Çamlıgüney, Çorum ilinin Bayat ilçesine bağlı bir köydür

İlçe: BAYAT - İl: ÇORUM

Köy Muhtarı: HALİT MEMİŞ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 0(364)3852138

Cep Telefonu: 0(537)5290355

Demografik Bilgiler:

Nüfusu: 2000 - 171

1997 - 194

İle Uzaklığı: 82 km

İlçeye Uzaklığı: 24 km

Rakım: 770 m

Tarihi

Çok eski bir tarihi vardir Soyu harput beyliğine dayanmaktadır atalarimiz Çorum' a kadar gilip eski adi zeyveli olan bu köyü kurmuslardır Bayat'a bağlı köylerden birisidirCumhuriyet kurulmadan önce yazın Ilgaz'a yaylaya giderlermiş,kışın köye dönerlermişBu yüzden köyün ismi kışla olarak kalmış Cumhuriyet kurulduktan sonra ATATÜRK şapka devrimi için KASTAMONU 'ya giderken 1925 'te yaylacılğı yasaklıyor Köyün ismide o tarihde ÇAMLIGÜNEY olarak değişiyor Gecmiste 500-600 haneli olan köy sene 2007de 9-10 hane kalmısdır cogunlugu ankara olmak üzere sehirlere göç olmuştur

Kültür

Köyde yapılan yerel yemekler tarhana,bulgur,pekmezdir Düğünleri yerel davul zurna ile oynanan halaylarla kutlanır

Coğrafya

Çorum iline 82 km, Bayat ilçesine 24 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir
Nüfus [değiştir]
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 171
1997 194

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

Seçim Yılı Muhtar

[[2004]
1999
1994
1989
1984

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmakta iken daha sonra büyük bir ilköğretim okulu eski okulun yanına yapılmıştırçevresindeki köylerin öğrencileride burada eğitim görmektedir

Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi vardırBurada bulunan sağlık ocağı çevresindeki üç köye hizmet vermektedir Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Köyünüze Aitbilgi ve Resimleri Bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com