![]() |
Bartin - Amasra-Eğitim Ve Kültür Durumu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bartin - Amasra-Eğitim Ve Kültür DurumuEĞİTİM VE KÜLTÜR DURUMU Amasra’da bilinen en eski tarihi okul Hacı Mehmet tarafından bir mescide bitişik olarak açılan ve asrın sonlarına kadar eğitim hizmeti veren ve tespit edilen yegane hocası Tahir Efendi olan mekteptir ![]() 1959 yılında Amasralılar tarafından yaptırılan ortaokul l müdür ile eğitim-öğretime başlamış, l980 yılında da liseye dönüştürülmüştür ![]() İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 1 Müdür, 2 Şube Müdürü, 1 Şef, 1 Memur, 6 Hizmetli ve 1 şöfor ile kendi binasında hizmet vermektedir ![]() Halen Amasra merkezinde 1 lise, 2 ilköğretim okulu, 1 Anadolu Otelcilik Turizm Meslek lisesi, Köylerde 4 İlköğretim Okulu, 3 Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Halk Eğ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Merkezde ve köylerde okuma yazma oranı % 98 dir ![]() ![]() Öğretmenevi 1 müdür, 1 müdür yardımcısı,2 Aşçı, 1 büro hizmetlisi, 2 resturant görevlisi personelle hizmet vermektedir ![]() ![]() ![]() Gençlerin boş zamanlarını değerlendirebileceği sinema, tiyatro ve spor tesisleri bulunmamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|