Kastomonu Lahana Turşulu Çorba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kastomonu Lahana Turşulu ÇorbaLahana Turşulu Çorba lahana turşusu (suyuyla birlikte 1 kg olmalı)500 gr kemikli kuzu kuşbaşı200 gr tereyağ200 gr nohut (haşlanmış ,soyulmuş)3 tane kuru soğan 1 limon suyu 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 litre su Köftesi için; 2 su bardağı iri bulgur 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı nişasta 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber 1 çorba kaşığı kuru nane Hazırlanışı: Bulgur ayıklanıp yıkanır Üstüne kaynar su dökülüp bulgurun kabarması için biraz bekletilir![]() Bulgur kabarınca un, nişasta, yumurta akı, tuz, nişasta ve kuru nane ilave edilip ara sıra su serpilerek yoğrulur ![]() Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır Bir tepsi unlanır Köfteler tepsiye konur![]() Büyük bir tencerede tereyağ eritilir Etler biraz kavrulur Sonra soğan ilave edilip kavrulur![]() Salçalar ilave edilir Turşu ilave edilip biraz kavrulur![]() Biraz karıştırıp su, nohut, turşu suyu, limon suyu ilave edilir ![]() Turşu ve nohutlar pişince tepsideki küçük köfteler ilave edilir Köfteler pişince servis yapılır![]() Not:Limon suyu, turşu suyunu damak zevkinize göre artırabilirsiniz
|
|
|
|