![]() |
Ordular Köyü Mudurnu Bolu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ordular Köyü Mudurnu BoluBolu İli Köyleri - Ordular Köyü Mudurnu - Ordular Köyü Hakkında - Ordular Köyü Tanıtımı - Ordular Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 131 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 14800 Alan Kodu 0374 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Bolu İlçe Mudurnu Ordular, Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarih Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur ![]() Kültür Köydeki anlayış; hep birlikte yemek yenir, hep birlikte oturulur, misafir hep birlikte ağırlanır, ![]() ![]() ![]() şeklinde olup, insanlar eski osmalı geleneklerine bağlı bir hayat sürmektediler! Coğrafya Bolu iline 85 km, Mudurnu ilçesine 27 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 125 2000 131 1997 147 Ekonomi Köyün ekonomisi tarıma,büyükbas,kücükbas,tavuk culuk bakımına dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - GÜRSEL DEMİR 1999 - GÜRSEL DEMİR 1994 -SÜKRÜ YERLİKAYA __ MEHMET UTKU 1989 - SÜKRÜ YERLİKAYA 1984 -SÜKRÜ YERLİKAYA Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ama egitim öğretim göstermemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|