Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akören, karabük, köyü, safranbolu

Akören Köyü Safranbolu Karabük

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akören Köyü Safranbolu Karabük

Akören Köyü Safranbolu - Akören Köyü Hakkında - Akören Köyü Tanıtımı - Akören Köyü Resimleri

Karabük

Bilgiler

Nüfus 250 [1] (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 78600

Alan Kodu 0370

Yönetim

Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi

İl Karabük

İlçe Safranbolu

Akören, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün esas ismi akviran köyüdür keğez tepesi kanyonunun bu köye virane bir hava estirmesinden kaynaklanırİsmini kepezin viranelği verir

Kültür

Kurban bayramları 1,gini herkes evinde kurbanını keser 2, gün öğlen namazından sonra köy sırayla aşağı mahlle orta mahalle ve yukarı mahalle olmak üzere 3 gün boyunca yemek verilirbunun adına kolonga denirramazan esnasındada iftar yemeklerine kolonga verilirKöyde müthiş bir birlik ve beraberlik ve dayanışma vardırTürk örf adet gelenek ve göreneklerini harfiyen yaşayan tipik bir Türk köyüdür Köyde bağcılık ve rençberlikle geçinilirmiş Şu anda yazlık sayfiye yeridir

Coğrafya

Karabük iline 28 km, Safranbolu ilçesine 20 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedirAma karasal iklim hakimdir ve rutubet kesinlikle yoktur

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007

2000 250

1997 156

Ekonomi

Köyün ekonomisi yoktur

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Hüseyin Sarıkaya

2004 - Hüseyin Sarıkaya

1999 - MUHTAR ŞAKİR

1994 - MUHTAR ŞAKİR

1989 - MUHTAR ŞAKİR

1984 - MUHTAR ŞAKİR

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır ancak eğitim-öğretim yapılmamaktadır Köyde, içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com