Yıldızköy Köyü Merkez Amasya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldızköy Köyü Merkez AmasyaTuzluçal Köyü Merkez - Tuzluçal Köyü Hakkında - Yıldızköy Köyü Tanıtımı -Yıldızköy Köyü Resimleri Amasya Bilgiler Nüfus 198 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 05000 Alan Kodu 0358 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Amasya İlçe Merkez Web Sitesi [2] Yıldızköy, Amasya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün tarihi hakkında bilgi yoktur Coğrafya Amasya merkezine 19 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimmi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 190 2000 198 1997 224 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - HULİSİ DAĞDELEN 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol sitavze olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır cep telefonu çeker İlköğretim 3'e kadar eğitim verilmektedir Kaynak :Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|
|
|