![]() |
Yakacık Köyü Merzifon Amasya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakacık Köyü Merzifon AmasyaYakacık Köyü Merzifon - Yakacık Köyü Hakkında - Yakacık Köyü Tanıtımı -Yakacık Köyü Resimleri Amasya Bilgiler Nüfus 1 ![]() Koordinatlar Posta Kodu 05300 Alan Kodu 0358 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Amasya İlçe Merzifon Web Sitesi [2] Yakacık, Amasya ilinin Merzifon ilçesine bağlı bir köydür ![]() TARIHI eski adı muşruf olup sonradan yakacık adını almıştır köyün tarihi çok eskidir köy 3 sülaleden kurulmuştur bunlar eseler,köseler,birde musalar vardır köyün yakın yrinde yerleşen dibalan yaylası tellioglu köyü birde inalan (derealan) köyünden gelenler ve gümüşhaden gelenler vardır ![]() Yemekleri Köyün genellikle bayramlarda ve düğünlerde yapılan keşkeği, haşhaşlı çöreği meşhurdur bide semaver çayı çok güzel olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Amasya iline 48 km, Merzifon ilçesine 3 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2009 1021 2007 1025 2000 1148 1997 1023 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ve inşaat ustalarıda kendilerini geliştirerek önemli şirketlere iş yapmaktadır ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() 2009 - Abdurahman KOÇ 2004 - Recep AY 1999 - Kemal ZENGİN 1994 - Abdulkadir YALÇIN 1989 - Recep AY 1984 - Recep AY Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ve kullanılmaktadır fakat sadece ilköğretim beşe kadar eğitim verilmektedir taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak :Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|