Şeyhsadi Köyü Merkez Amasya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeyhsadi Köyü Merkez AmasyaMerkez Şeyhsadi Köyü Bilgileri - Şeyhsadi Köyü Hakkında - Şeyhsadi Köyü Tanıtımı - Şeyhsadi Köyü Resimleri Şeyhsadi Köyü, Amasya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() İlçe: MERKEZ İl:AMASYA Tarihi Köyün adı evliya şeyhsadi'den gelmektedir ve evliyanın cok büyük kerametleri görünmüşdürCoğrafya Amasya merkezine 55 km uzaklıktadır Köyde orta öğretim ve Lise dengi okul bulunmadığı için öğrenciler taşımalı sıstemle 8 Km mesafedeki Aydınca belediyesinde eğitim görmektedirler![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2009 1135 2007 900 2000 862 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarı 2009 - EYÜP AKTAŞ 2004 - ÖMER SARI 1999 - EYÜP AKTAŞ 1994 - Hasan Nuri DEMİR Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağıSağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Şeyhsadi Köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
|
|