![]() |
Artvin Yemekleri - Artvinin Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Artvin Yemekleri - Artvinin Yemek KültürüArtvin Geleneksel Yemekleri - Artvin Mutfağının Özellikleri - Yöresel Artvin Mutfağı - Kafkasların Lezzeti Artvin Mutfağı Yemek Kültürü: Süt ve süt ürünlerinden yapılan yemekler; peynir kuymağı ve kaymak kuymağı ![]() ![]() ![]() ![]() Artvin yöresinde, mutfak geleneği çok zengindir ![]() Çorbalar, Süt ve süt ürünlerinden yapılan yemekler, Sebzelerden ve kır otlarından yapılan yemekler, Hamur işleri, Et ve et yemekleri, Ve Tatlılar çeşitlilik içinde üretilmektedir ![]() Hamur işleri; Laz Böreği, katmer, erişte, hınkal, çergebaz, bişi, lokum, hamur işlerindendir ![]() Kışlık kavurma, ağaç şişlerde yapılan kebaplar etli yemeklerin yöreye özgülerindendir ![]() Keşkek, gendima, herisa, ve şilav gibi yemekler tanelilerden yapılan yemeklerdendir ![]() Hasuta, kaysefe, zurbiyet ve ballı lokum tatlılardandır ![]() Çorbalar; Püşürük çorbası, ayran çorbası, tutmaç çorbası, soğan harşosu, çinçar çorbası yöreye özgün çorbalardandır ![]() Kafkasların Lezzeti Artvin Mutfağında Karadeniz’e kıyısı olan en doğudaki ilimiz Artvin, yeşil ve mavinin en güzel tonlarının buluştuğu bir cennet parçası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyaz lahanadan yapılan lahana çorbası, ‘gendima’ adlı süt çorbası, yoğurttan yapılan nişoş, ısırgan otunun en lezzetli hali diyebileceğimiz çinçar ve daha birçok yöresel çorba ile Artvin mutfağı çorba severler için zengin seçenekler barındırır ![]() Damaklarda unutulması imkânsız tatlar bırakacak Artvin yemeklerinin sırları biraz da bu yaylaların eşsiz dokusunda yetişen bitkilerin, kullanılan etlere kadar işleyen aromalı tatlarında gizli ![]() ![]() Kafkas arısı, uzun hortumlu diliyle çiçeklerin en derin noktalarındaki nektara ulaşabilen bir arı ırkı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|