Vezirköy Köyü Merkez Artvin |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vezirköy Köyü Merkez ArtvinArtvin İli Köyleri - Vezirköy Köyü Hakkında - Vezirköy Köyü Tanıtımı - Vezirköy Köyü Resimleri Artvin Bilgiler Nüfus 193 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 08100 Alan Kodu 0466 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Artvin İlçe Merkez Vezirköy, Artvin ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün Eski ismi Vazriyadır Köy, Osmanlı Hanedanına birçok vezir yetiştirdiği için köyün adı Cumhuriyetin ilanından sonra Vezirköy olarak değiştirilmiştir Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Artvin merkezine 11 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 193 1997 - Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - İbrahim Aslan 1999 - İbrahim Aslan 1994 - İbrahim Aslan 1989 - Süleyman Öztürk 1984 - Baki Aslan Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim eskiden kalma ilköğretim okulu binası vardır fakat öğrenci azlığı nedeniyle taşımalı eğitime geçilmesinden dolayı bina kullanılmamaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 193 1997 0 İle Uzaklığı: 17 km İlçeye Uzaklığı: 0 km Rakım: m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|