![]() |
Hayattan Ne Öğrendim? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayattan Ne Öğrendim?Hayattan Ne Öğrendim? ![]() Sonsuz bir karanlığın içinden doğdum ![]() ![]() ![]() Zamanla ışıkta yaşamayı öğrendim ![]() Karanlığı gördüm, korktum ![]() Gün geldi sonsuz karanlığa uğurladım sevdiklerimi… Ağladım ![]() Yaşamayı öğrendim ![]() Doğumun, hayatın bitmeye başladığı an olduğunu; Aradaki bölümün, ölümden çalınan zamanlar olduğunu öğrendim ![]() Zamanı öğrendim ![]() Yarıştım onunla ![]() ![]() ![]() Zamanla yarışılmayacağını, zamanla barışılacağını, zamanla öğrendim ![]() ![]() ![]() İnsanı öğrendim ![]() Sonra insanların içinde iyiler ve kötüler olduğunu ![]() ![]() ![]() Sonra da her insanın içinde iyilik ve kötülük bulunduğunu öğrendim ![]() Sevmeyi öğrendim ![]() Sonra güvenmeyi ![]() ![]() ![]() Sonra da güvenin sevgiden daha kalıcı olduğunu, Sevginin güvenin sağlam zemini üzerine kurulduğunu öğrendim ![]() İnsan tenini öğrendim ![]() Sonra tenin altında bir ruh bulunduğunu… Sonra da ruhun aslında tenin üstünde olduğunu öğrendim ![]() Evreni öğrendim ![]() Sonra evreni aydınlatmanın yollarını öğrendim ![]() Sonunda evreni aydınlatabilmek için önce çevreni aydınlatabilmek gerektiğini öğrendim ![]() Ekmeği öğrendim ![]() Sonra barış için ekmeğin bolca üretilmesi gerektiğini… Sonra da ekmeği hakça bölüşmenin, Bolca üretmek kadar önemli olduğunu öğrendim ![]() Okumayı öğrendim ![]() Kendime yazıyı öğrettim sonra ![]() ![]() ![]() Ve bir süre sonra yazı, kendimi öğretti bana ![]() ![]() ![]() Gitmeyi öğrendim ![]() Sonra dayanamayıp dönmeyi ![]() ![]() ![]() Daha da sonra kendime rağmen gitmeyi ![]() ![]() ![]() Dünyaya tek başına meydan okumayı öğrendim genç yasta ![]() ![]() ![]() Sonra kalabalıklarla birlikte yürümek gerektiği fikrine vardım ![]() Sonra da asıl yürüyüşün kalabalıklara karsı olması gerektiğine… Düşünmeyi öğrendim ![]() Sonra kalıplar içinde düşünmeyi öğrendim ![]() Sonra sağlıklı düşünmenin kalıpları yıkarak düşünmek olduğunu öğrendim ![]() Namusun önemini öğrendim evde ![]() ![]() ![]() Sonra yoksundan namus beklemenin namussuzluk olduğunu; Gerçek namusun, günah elinin altındayken, günaha el sürmemek olduğunu öğrendim ![]() Gerçeği öğrendim bir gün ![]() ![]() ![]() Ve gerçeğin acı olduğunu ![]() ![]() ![]() Sonra dozunda acının, Yemeğe olduğu kadar hayata da lezzet kattığını öğrendim ![]() Her canlının ölümü tadacağını, Ama sadece bazılarının hayatı tadacağını öğrendim ![]() Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim ![]() Olur ya ![]() ![]() ![]() Kalp durur ![]() ![]() ![]() Akıl unutur ![]() ![]() ![]() Ben dostlarımı ruhumla severim ![]() O ne durur, ne de unutur ![]() ![]() ![]() MEVLANA |
![]() |
![]() |
|