![]() |
Aşk Ve İşik... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Ve İşik...AŞK VE IŞIK ![]() ![]() ![]() AŞK VE IŞIK ![]() ![]() ![]() Bir gece gözümü bir damla uyku tutmadı ![]() ![]() ![]() ![]() Mum, 'benim zavallı sevgilim' dedi pervaneye, 'tatlı balımdan ayırdılar beni, haksızlıkla elimden alınınca Şirin'im, Ferhat gibi ağlayıp sızlamak da bana yakışır olmuştur ![]() Hem konuşuyor, hem de yanağından ateşten süzülen damlalar dökülüyordu mum: 'Meclisleri ışıtan nuruma bakma sen, sel gibi içime akan ve beni yakan ateşime bak ![]() ![]() ![]() Azıcık bir parıltı görünce kaçıyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Söz sultanı Sadi mum gibidir ![]() ![]() ![]() Zavallı mumun dumanı başından çıkarken, 'aşkın sonu budur' dedi ve canını verdi ![]() Aşk ölerek kurtulmaktır geçici dünyadan ![]() Sevgilisinin eliyle ölenin mezarına gidip de ağlama ![]() 'Ne mutluluk!' diye gıpta et, sevdiği onu öldürmeyi öldürerek diriltmeyi kabul etmiştir, diye düşün ![]() Eğer aşıksan bu kemendden kurtulmaya çalışma ![]() Sadi gibi korkusuz ve özgür bir aşık ol ![]() Büyük denizlere açıl, demiyorum, lakin bir kez açılmışsan tufandan korkma ![]() (Bostan- Şeyh Sadi-i Sirazi) alıntı |
![]() |
![]() |
|