![]() |
Hayattan Hikayeler 13 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayattan Hikayeler 13Hayattan Hikayeler 13 Sınıf Öğretmeni, çocukların uykuları üzerine bir araştırma yapıyordu ![]() gÖrmenin insan ruhunu ne kadar rahatlattığını ve onlar için ne kadar gerekli olduğunu belirttikten sonra: - SÖyleyin bakalım! ![]() ![]() çocuklar tek tek el kaldırarak rüyalarını anlatmaya başladılar ![]() O haftaki rüyaların bir çoğu, üç gün Önce meydana gelen tren kazasıyla ilgiliydi ![]() cinnet geçiren bir emeklinin, karısı ve çocuklarını yol ortasında bıçaklaması ile ![]() ![]() ![]() Öğretmen arka sıralarda oturan bir Öğrencinin el kaldırmadığını gÖrünce, ona doğru yaklaşıp: - Hayrola arkadaş! ![]() ![]() Yoksa sen hiç rüya gÖrmüyor musun? -Elbette gÖrüyorum! ![]() ![]() Ama benim rüyalarım çok farklı ![]() -O zaman gÖrdüğünü anlat! dedi Öğretmen ![]() Aynı şeyleri gÖrmen gerekmiyor ![]() Küçük çocuk: -Ben, dedemle birlikte gittiğim balık avını gÖrdüm! ![]() ![]() kÖyümüze yakın olan derede idik ![]() Ve koca bir balık tutarak eve gÖtürdük ![]() Öğretmen yaptığı çalışmayı bir sonraki dersinde de sürdürdü ![]() rüyaların bir çoğunda, petrol zengini bir ülkenin bombalanması sırasında Ölen yüzlerce çocuk vardı ![]() ise meşhur bir şarkıcının ayağından vurulması ve iş adamlarından birinin kaçırılması ile ilgiliydi ![]() Öğretmen arka sıradaki Öğrencinin bu seferde el kaldırmadığını gÖrerek yanına gitti ve ne rüya gÖrdüğünü sordu ![]() Küçük çocuk dışarıdaki karlı dağlara bakıp: -Geçen hafta bir çok kuzum doğdu, dedi ![]() Rüyamda onları , dağın yamacındaki pınara gÖtürmüştüm ![]() gÖkyüzündeki kuşlarla yarıştım ![]() Onlar gibi uçuyordum havada ![]() Öğretmen araştırmasını biraz daha derinleştirdiğinde, çocuğun kardeşlerinin de aynı türde rüyalar gÖrdüğünü Öğrendi ![]() Hatta dedesi bile onlar gibiydi ![]() Sonunda merak edip: -Hep bu türde rüyaları gÖrmeniz çok harika! ![]() dedi ![]() ![]() biri ![]() Küçük çocuk: - Bilmiyorum Öğretmenim! ![]() ![]() Televizyon alamayacak kadar fakir olduğumuz için, Allah bize bu filmleri gÖsteriyor olmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|