![]() |
Kıssadan Hisse Balıkçı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıssadan Hisse Balıkçı.Kıssadan Hisse Balıkçı ![]() Balıkçı Amerikalı zengin işadamı, bir iş seyahati sırasında küçük bir Meksika kıyı kasabasına uğrar ![]() ![]() - “Merhaba, bu balıkları yakalamak ne kadar zamanını aldı ? Balıkçı, tümünü bir-iki saate yakaladığını söyler ![]() İşadamı bu kez, niçin daha uzun süre kalıp daha fazla balık yakalamadığını sorar ![]() ![]() ![]() Balıkçı anlatır…, - “Geç vakit yatarım, sabah birazcık balık yakalarım ![]() ![]() ![]() ![]() Amerikalı gerinerek, - “Benim Harvard’dan MBA’m var ve sana yardım edebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve Amerikalı devam eder, - “Tabii bunları yapman için öncelikle bu küçük balıkçı kasabasını terk edip MexicoCity’ye , daha sonra Los Angeles’e ve en sonunda holdingini genişletebileceğin NewYork’a yerleşirsin ![]() Balıkçı düşünceli vaziyette sorar; - “Peki senyör , bu anlattıklarınız ne kadar zaman alır ?” Amerikalı yanıtlar, - “15-20 yıl kadar” - “Peki bundan sonra senyör ?” diye sorar balıkçı ![]() Amerikalı güler, - “Şimdi anlatacağım en iyi tarafı! Zamanı geldiğinde, şirketini halka açarsın ve şirketinin hisselerini iyi paraya satarsın! Kısa zamanda zengin olup milyonlar kazanırsın!” - “Milyonlar?” der Meksikalı, - “ Eee … sonra senyör ?” Amerikalı, - “Ondan sonra emekli olursun ![]() ![]() “ Senyör zaten ben karımla ve çocuğumla böyle bir hayat yasıyorum neden böyle bir hayat için 20 sene bakliyeyim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|