Yaşlı ve yorgun ihtiyarın birbiriyle anlaşamayan üç oğlu vardıAdam son günlerine varmadan Önce bu oğullarını nasıl bir birleri ile dost edeceğini düşünüyorSonunda bir plan kuruyor kendinceçağırıyor oğullarınıÖnce en küçük oğluna -"Evladım falanca diyarda bir ağaç vardır Bu sonbaharda git o ağacı ziyaret et"der oğul gidip ağacı bulur eve dÖndüğünde babası ve kardeşleri onu çevrelemiştirBaşlar anlatmaya: -"Babacığım sÖlediğin ağacı gidip gÖrdüm yaprakları sararmış, dÖkülmüş gariban bir ağaçtı" der Aradan zaman geçer Mevsim kış olurBaba ortanca oğlunu çağırır yanına -"Oğul sıra sende git ve ağacı ziyaret et"der oğul gider koyu bir kış günü ağacı gÖrürVe geri dÖnerBaşına toplanır ev halkı: -"Babacığım gÖrmemi dilediğin ağacı gÖrdümkupkuru, nerede ise Ölmüş , işe yaramaz bir ağaçtı "der yine zaman hızla ilerler ve mevsim yaz olurBaba büyük oğulu çağırır ve yola çıkmasını diler Oğul gider ağacın bulunduğu diyara,gÖrür ve dÖner evine büyük hayranlıkla -"Babacığım o ne muazzam bir ağaçtı ÖyleKocaman bir gÖvdesi yemyeşil yaprakları, bütün meyvalardan leziz meyvası var Hayran oldum babacım"der Baba amacına ulaşmıştıAnlayan insan için gÖnüllere şayan bir nasihat verdi oğullarına -"Oğullarım üçünüzde gidip aynı ağacı gÖrdünüzAma hepiniz de farklı yorumlar getirdinizçünki herbiriniz ağacı farklı anlarında gÖrdünüzİşte çocuklarım insanlarda aynı bÖyledirBir anları başka bir anlarına uymayabilirBu yüzden insanları ilk sÖzleri ile yargılamayın onlara şans verin"der İnsallah bizde karşımızdaki insanları yargılamadan, kınamadan Önce onları başka mevsimlerindede gÖrme şansını kendimize ve onlara verenlerden olabiliriz Rabbim her daim yar ve yardımcımız olsun
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.