![]() |
Hayattan Hikayeler 14 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayattan Hikayeler 14Hayattan Hikayeler 14 Leonardo da Vinci "Son Aksam Yemeği" isimli resmini yapmayı düşündüğünde büyük bir güçlükle karşılaştı ![]() ![]() ![]() İyi'yi İsa'nın bedeninde, KÖtü'yü de İsa'nın arkadaşı olan ve son akşam yemeğinde ona ihanet etmeye karar veren Yahuda'nın bedeninde tasvir etmek zorundaydı ![]() ![]() ![]() kullanabileceği birilerini aramaya başladı ![]() konser sırasında, korodakilerden birinin İsa tasvirine çok uyduğunu fark etti ![]() çizdi ![]() ![]() Leonardo da Vinci henüz Yahuda için kullanacağı modeli bulamamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Leonardo'nun çalıştığı kilisenin kardinali, resmi bir an Önce bitirmesi için ressamı sıkıştırmaya başladı ![]() Önce yaşlanmış genç bir adam buldu ![]() kendinden geçmiş bir durumda kaldırım kenarına yığılmıştı ![]() yardımcılarına adamı güçlükle de olsa kiliseye taşımalarını sÖyledi çünkü artık taslak çizecek zamanı kalmamıştı ![]() ayağa diktiler ![]() ![]() yüzünde gÖrülen inançsızlığı, günahı, bencilliği resme geçiriyordu ![]() ![]() ![]() Leonardo işini bitirdiğinde, o zamana kadar sarhoşluğun etkisinden kurtulmuş olan berduş gÖzlerini açtı ve bu harika duvar resmini gÖrdü ![]() hüzün dolu bir sesle şÖyle dedi: "Ben bu resmi daha Önce gÖrdüm ![]() ![]() ![]() "Ne zaman?" diye sordu Leonardo da Vinci, o da şaşırmıştı ![]() "üç yıl Önce" dedi adam ![]() ![]() ![]() sıralarda bir koroda şarkı sÖylüyordum, pek çok hayalim vardı, bir ressam beni İsa'nın yüzü için modellik yapmak üzere davet etmişti ![]() ![]() ![]() İyi ve KÖtü'nün yüzü aynıdır ![]() ![]() ![]() bağlıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|