![]() |
Yanmaya Var Mısın ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yanmaya Var Mısın ?Yanmaya var mısın ? ![]() İlk okuyuşta insanı dehşete düşüren bir başlık ![]() “Yanmak”… hemde cayır cayır ![]() “Yanmak” … hemde bütün varlığınla ![]() “Yanmak” … hemde tüm kalbin ile ![]() “Yanmak” … hemde İman ile, O’nun aşkı ile ![]() Var mısın O’nun için yanmaya, tutuşmaya ? Yoksan eğer, varlığın bir fayda etmez azizim, bunu şimdiden belirteyim ![]() Hayır hayır, acı çekmeyi kastetmiyorum ben ![]() Teslimiyet diyorum, İman diyorum, Aşk diyorum ben ![]() “Aşktır ki, gerisi vesairedir” demişler ![]() ” Aşk nedir? dediler Mansur’a ![]() ![]() Üç güne varmaz görürsünüz ![]() Her uzvu Aşk dedi ![]() ![]() Yakıp küllerini nehre saçtılar Her bir zerresi Aşk ile Enel-Hak dedi ![]() Yunus Emre ne dedi? Aşkın aldı benden beni / Bana seni gerek seni / Ben yanarım dünü günü / Bana seni gerek seni “Ben bu sûretten ileri adım Yunus değil iken / Ben olidim, ol benidim, bu aşkı sunandayıdım ![]() Sus Yunus Sus Söyleme Seni de Mansur gibi asarlar ![]() Aşk,aşk,aşk ![]() Bir sırdır aşk,açıklanamaz ![]() Bir gizemdir, anlatılmaz duygudur ![]() Vazgeçmektir, fedakârlık yapmaktır aşk ![]() Aşkın imtihanı, sevdiğiyle olur ![]() ![]() Vazgeçemeyeceğin tek şey aşkın olsun ![]() Yık içindeki sahte aşkları ![]() ![]() Dön, biraz daha dön ![]() ![]() Yanmak için ![]() Ama Cehennem ateşinde değil, İmanın lezzeti ile ![]() Kalp gözü görmezse, can gözü ne eylesin? Aşkın faniliğe yönelse, baki ne eylesin ? Ey âdemoğlu! Eğer sevgimi istiyorsan, kalbinden dünya sevgisini çıkar ![]() ![]() ![]() Ölüyüm ama mezarda değilim ![]() ![]() Aşk işte, mecazi anlamda ölme, ama mezarda olmak değil ![]() ![]() Şu yalan dünyayı elinin tersi ile çevirmek, dünya ne vaad ediyorsa,ahirete değişmemek ![]() Vuslat için, Aşkın sahibi için ![]() Aşka yanmalı, Can dediğin… Ya canın olmalı; Ya da,canını almalı… Yar diyemezsin ki herkese, İçindeki yaran olmalı… Herkesin de bir yüreği vardır amma, Yürek dediğin de, Bir Aşka yanmalı ![]() ![]() O’ndan geldik, O’na döneceğiz ![]() Dönüşümüz düğünümüz olsun ![]() Ateş var yakıyor ! Yanabilene AŞK olsun diyor, sizi gönüllerinizle baş başa bırakıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|