![]() |
Mevlana'ya Arz-İ Hal.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'ya Arz-İ Hal..Mevlana'ya Arz-ı Hal ![]() ![]() Yâ Mevlânâ! Yirmi birinci yüzyılın bütün kargaşa ve karmaşasından arınıp gönül memleketimden, kûşe-i uzletimden sesleniyorum sana ![]() Biliyorum, insanlar ölüm tarihine 1273 kaydını düşse de, senin hâlâ bir post üzerinde, ellerin dizlerinde ve başın önünde dostlarını beklediğini biliyorum ![]() “Ey birâder tû hemin endîşe-i Mâ-bekaa tû üstuhân ü rîşe-i” (Ey kardeş! Sen yalnızca duyuş ve düşünüşten ibaretsin! Geri kalanla sadece et ve kemiksin ![]() Yâ Mevlânâ! Etimi ve kemiğimi duygu ve düşüncemden sıyırıp kimliğim ve bedenimle bu dünyadan sıyrılıp kapına geliyorum ![]() ![]() ![]() Yâ Mevlânâ! ![]() ![]() Bilesin, aklıyla övünen insanların hüküm sürdüğü bu dünyada ben bir deliyim ![]() ![]() ![]() “Ger der âyed âkılî gu râh nist Ver der âyed âşıkî sad merhaba” (Bir akıllı gelirse de ki ‘Yol yok sana’ ![]() Yâ Mevlânâ! Hâl ile kâl arasında, aklın ve aşkın ârâfındayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yâ Mevlânâ! Yana yana, kana kana anlatsam sana ![]() “İn aşk kemâlest ü kemâlest ü kemâl V’in akl hayâlest ü hayâlest ü hayâl Dîdar cemâlest ü cemâlest ü cemâl Nûrest ü visâlest ü visâlest ü visâl” (Bu aşk kemâldir, kemâldir kemâl/ Bu akıl hayâldir, hayâldir, hayâl/ Bu yüz cemâldir, cemâldir, cemâl/ Nurdur, visâldir, visâldir, visâl ![]() Aşkın en olgununa ulaşmak, aklı eritip bir hayâlde yok olmak ve ebedî güzelliğin nûruna kavuşmak…Ve yine “Aşk, bir davaya benzer ![]() ![]() Şimdi sendeki bu aşk ummânının bir damlası da bizde olaydı ![]() ![]() ![]() “Ben”liği küçülterek kara noktalara saklamak ve süveydâda kaybolmak kolaydı ![]() ![]() ![]() Yâ Mevlânâ! ![]() ![]() Kapına geliyor ve sana hâlimi arz ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dikeni bırak, gülü söyle ![]() ![]() ![]() “Ey cân habâret hest ki cânânı tû kist? Vey dîl habâret hest ki mihmânı tû kist?” (Ey cân bilir misin cânânın kimdir? Bilir misin ey gönül misafirin kimdir?) diyorsun ya…Gözümde yaş, özümde savaş…Cânânımın, mihmânımın bir Elif’ine kurban olsun bu baş… ![]() Yâ Mevlânâ! Ölüm ne kadar manidârdı lûgatinde ![]() ![]() ![]() “Bimirid bimirid ez-in aşk bimirid Kezin aşk çü mirid heme ruh pezirid Berayid berayid ezin hak berayid Kezin hak çü ayid semavat bigirid” (Ölünüz! Ölünüz! Bu aşkın yolunda ölünüz ![]() ![]() Arıyorum Mevlânâ ![]() “Ba’d ez-vefat türbet-i mâ der-zemin mecûy Kalbhâ-yı müminân türbet-i mezâr-ı mâst” (Vefat ettiğimizde, türbemizi yerde arama! Bizim türbemizi inanan gönüllerde ara!) Yerde gökte değil, cilalanmış âyînelerde görüyorum seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Senem Gezeroğlu |
![]() |
![]() |
|