Vuslat... Aşk... İzdırap... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vuslat... Aşk... İzdırap...Vuslat ![]() ![]() Aşk![]() ![]() Izdırap![]() ![]() ![]() ![]() Yürüyorum ![]() ![]() her zerremde sana aşkınlığımı daha bir zorlayarak yürüyorum![]() ![]() bütün bedenimi dolanan atar damarım olsun![]() ![]() toplar damarım olsun![]() ![]() kalbimin buluşma noktasındaki dehlizlerde hep seni soruyorum![]() ![]() Bütün vuslatım sende bütünlenip sana bir katre daha büyütürken aşkımı ![]() ![]() çaresiz kalıyorum![]() ![]() dağınıklığım melodilerimden neyime aksederken an be an içimdeki Rüveyda ruhunu işliyorum![]() ![]() Bilmem ki neden hırçınlığıma aldırış edemiyorum![]() ![]() Neden sana olan firaka masivanın diğer bedenleri gibi kayıtsız kalamıyorum![]() ![]() Nezaketle bütün güzellikleri ve bütün olan güzellikleri elimin tersiyle itiyorum![]() ![]() çünkü biliyorum ki nezaket sensin![]() ![]() güzelliğin kaynağı sensin![]() ![]() sensin her zerremde çoğalan![]() ![]() sonra da bir güneş gibi doğan![]() ![]() Ben merkezli bütün acuzeler sana aciz kalmışken ![]() ![]() aşkına nasıl kayıtsız kalıp da nasıl ruhumda yüceltmeyeyim seni![]() ![]() umman bir damla olarak senin zerrenden düşmüşken![]() ![]() sonra da hiçliğimi sende bulmuşken![]() ![]() şimdi söylesin bütün beşeriyat iklimleri![]() ![]() ister rüzgar diliyle![]() ![]() ister boran diliyle seni dillendirirken![]() ![]() nasıl vuslatın ve aşkın çocuğu!![]() ![]() ızdırap ile katre katre çoğalmayayım![]() ![]() Ol aşk ki! ![]() ![]() ol vuslat ki!![]() ![]() içimde an be an büyürken ser ta ser aciz ruhum masivadan dolanıp duruyordu![]() ![]() modern çöllerin gözünde hiç pesendide-i ruhsarın![]() ![]() mah cemali ruşenin iklimine düştüğünü görmemişti kimseler![]() ![]() hep mecnun hikayesi anlatıp durmuşlardı![]() ![]() mecnundan füzun aşıklık istidadı olan Fuzuli'yi de dinlemişlerdi amma zerrenden düşüp de bir damla umman olanın şikeste kalbini görmemişti kimseler![]() ![]() lakin beşerin görmesi içinde değildi bütün bu dertler![]() ![]() bu çileler![]() ![]() yine de bu kalb işte![]() şikeste bir kere![]() ![]() Aşk ile büyüyen şikeste kalbim aşk ile ızdırabında her gün dalga misali çoğaldı vuslatta ![]() ![]() ol sebepten ızdırabım ram ile öyle haz ile dide-i baran olup vuslat gayesini bitirdi![]() ![]() ol sebepten ızdırabım![]() ![]() öyle haz ile kuşe-i hicrana düştü ki vuslat hiç düşünülmedi![]() ![]() ızdıram öyle haz ile mest-ü hayran bıraktı ki kendine![]() ![]() vuslat kelime manasını yitirdi![]() ![]() Yitik ülkelerin çöllerinde aranır oldu vuslat ![]() ![]() amma aşk ile ızdırap onunla vuslatta yakın oldu![]() ![]() her gürünen didede![]() ![]() her sürülen izde![]() ![]() her çekilen sürmede aşk vardı![]() ve gerisi yalandı![]() ilki ve sonu ile hayatın her ikisi arasında ızdırap vardı![]() ![]() aşk ve ızdırap ikiliğinde vuslat hep yakındı![]() ![]() amma vuslat hep uzadı![]() ![]() uzadıkça da uzadı![]() ![]() hiç merkezli bedenlerde aşk aşk olalı![]() ![]() ister firak deyin buna![]() ![]() ister gurbet![]() ![]() ister sıla deyin![]() ![]() amma aşka ve ızdıraba hep uzadı vuslat![]() ![]() hiç merkezli bedenlerde![]() ![]() vuslat vuslat olalı![]() ![]() Ay ışığında leylanın gözleri güzel kılınca güzelliği hep vuslatın izinden giderdi aşk ![]() ![]() ve peşi sıra ızdırap![]() ![]() vuslat ile ızdırap arasında aşk vardı![]() ![]() ol sebepten bu üçlü dizilişte aşk her ikisiyle de hemhaldi![]() ![]() sonrası bütün kapılar vuslata açılırken aşk ile![]() ![]() ızdarap ile![]() ![]() gezilen mevsimlerin hazları anlatılırdı vuslatta![]() ![]() aşkın ızdırabı ile yüceldim var mıydı ötesi derken![]() ![]() Gülistan-ı letafette vuslat rayihalarını saçardı ızdıraba![]() ![]() Gülşenin gül-i ra'nası hicri takvimlerin hiçi gösterdiği zamanda ![]() ![]() vuslat ile aşk bütün oldu o anda![]() ay yarıldı bu kutlu zamanda![]() ![]() insanlığın aşkı gelince![]() ![]() ol devrin beklenen vuslatı gelmişti![]() amma o aşk ki ızdırab ile vuslata erme yollarını gösterendi![]() hayatından örnekler ile güzel bir öğreti sunandı![]() ![]() ızdırap çekerken benim gibi aşkta kalın![]() ![]() ki vuslata erenlerden olasınız diyendi![]() ![]() vuslat ile aşkın çocukları o tarihten mütevellit ızdırap ile adlandırıldı![]() ![]() ızdırabın çocukları aşkı tanıdı![]() ![]() vuslatı tanıdı![]() ![]() şem-i aruzun en mutlu anı denilip atlas bahçelerde![]() ![]() firdevste![]() ![]() bir çelenk yüzle 6666 tebessüm sunuldu![]() ![]() ve sunu: "Oku dendi oku!![]() ![]() Seni yaratan Rabbinin adıyla oku!![]() ![]() " ser ta ser güzelliği bütün iklimlerde okuduk![]() ![]() an be an aşkın ızdırabıyla vuslatı okuduk![]() ![]() ![]() alıntı- |
|
|
|