![]() |
Resim Söz İle Buluşunca... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resim Söz İle Buluşunca...Resim söz ile buluşunca ![]() ![]() ![]() Bizi bizden başkası zaten ayıramazdı ![]() ![]() ![]() ![]() [ Hz ![]() ![]() ALLAH aşkı için çalış ![]() Bu fani dünya pazarında sana bol bol kazandıracak bir müşteri olarak ALLAH kafi değil mi? ALLAH’tan alacağın karşısında insanların verebilecekleri ne ki! ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytanda bir şey hariç bütün insani özellikler mevcuttur ![]() Şeytan aşkı bilmez ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk ademoğullarına verilmiştir ![]() Şeytanın insanı kıskandığı çekemediği aşksızlığındandır ![]() ![]() ![]() ![]() İlk vahiy; "Ikra Bismirabbikellezi alak ![]() ![]() Manası: "Yaratıcı Rabbin adıyle "OKU"mak ![]() ![]() Son Vahiy; NAS türevinde İNSAN'ı bulmak ![]() ![]() İlk vahiy ile son vahiy birleştiğinde, Farzdır;Yaratıcı Rabbin adıyle İnsanı okumak ![]() ![]() ![]() hicran etme etme seni seven yüreğime sen neler ettinde etmedim bir ah bile seven benim sormadım ki severmisin üzermisin kırar incitirmisin diye sevmek herşeyi göze almaktı acıya ızdıraba kırılmaya incinmeye gözünü karartmaktı neden diye sormamaktı sevgim karşılığı alınacak olmamalıydı olmadı (Mesnevi,Mevlana ![]() ![]() Duaya duranı var; bedduaya duranı ![]() ![]() ![]() Yumruk olanı var; baş okşayanı ![]() ![]() ![]() Her işe koşanı var; her işten kaçanı ![]() ![]() ![]() "Hep bana!" diyeni var; al sana diyeni ![]() ![]() ![]() Elleriniz hangi ellerden? Hayırlı bir kişinin eli olmaktır her elin istediği; ama ![]() ![]() ![]() sahibi "el" olup gidince ![]() ![]() ![]() Halife Leyla'ya dedi: " O, sen misin? Mecnun senden dolayı mı perişan oldu ve kendini kaybetti? Sen diğer güzellerden üstün değilsin! " Leyla dedi: " Sus! Zira sen Mecnun değilsin " Bir gönülde iki sevda, iki Leyla olmaz! Kimi Mecnun kimi Leyla olmaz ![]() ![]() ![]() Bir gönülde bir sevda, bir Leyla olur… O’da Mevla… Bir gönlü mü kırdın; ağlamalısın… Hele özür dilemesini bilmiyorsan; senden dost olmaz… Senden yârân olmaz… Ya incittiğin ,kırdığın gönlü ALLAH seviyorsa, RasulALLAH(S ![]() ![]() hatta arz-ü sema dahi seviyorsa!!! Nerden bileceksin, bilmiyorsun… Bilseydin ödün kopardı dokunmaktan… MEVLANA Cenab-ı Hak Hz ![]() ![]() ![]() ![]() -"Sana '' Y u s u f u '' niçin geri verdiğimi biliyor musun? -''Bilmiyorum Ya RaBBi'' dedi Hz ![]() Ve A L L A H (cc) buyurdu: ÇüNKü SeN BüTüN üMiDiNi BaNa BaĞLaDıN ! ![]() ![]() İranlı bir şair diyor ki: “AŞK’a uçarsan kanatların yanar ![]() ![]() ![]() Bu söze cevaben Mevlana Hazretleri diyor ki: “AŞK’a uçmadıktan sonra kanat neye yarar ![]() ![]() ![]() Ve Yunus Emre ekliyor: “AŞK'a vardıktan sonra kanadı kim arar ![]() ![]() ![]() "Yâr, hoş şeydir ![]() ![]() ![]() ![]() (Fîhi mâ fîh, Mevlânâ) Ey burnu kanasa hemen kadere küsüp yüzünü ekşiten ![]() Gülden hiç ders almıyor musun? Bütün yaprakları tek tek yolsan gül yine de gülmekten vazgeçmez ![]() Hale razı oluş şükürdür ![]() Gül de daimi bir şükür makamındadır ![]() Hem bilmez misin ki başına gelen sıkıntılar aslında daha büyük bir sıkıntıya set olur da başındaki belayı def ederler ![]() O halde yüzün gülsün ![]() ![]() Hz ![]() Açlığa sabredersin adı "oruç" oLur ![]() ![]() Acıya sabredersin adı "metanet" oLur ![]() ![]() İnsanLara sabredersin adı "hoşgörü" oLur ![]() ![]() DiLeğe sabredersin adı "dua" oLur ![]() ![]() DuyguLara sabredersin adı "gözyaşı" oLur ![]() ![]() Özleme sabredersin adı "hasret" oLur ![]() ![]() Sevgiye sabredersin adı "AŞK" oLur ![]() ![]() (Hz ![]() Aşktır ![]() ![]() Talandır ![]() ![]() ![]() Yangın yeridir ![]() ![]() Dağları yürütendir ![]() ![]() Bir gece ayı sol, güneşi sağ eline verseler de vazgeçilmez olandır ![]() Leyla Sevmek hoştur amma, Mecnun olmak başkadır başka ![]() Yare varmak hoştur amma, Yaren olmak başkadır başka ![]() Ateş olmak hostur amma, Yanık olmak başkadır başka, Talip olmak hoştur amma, dengin bulmak başkadır başka ![]() Aşık olmak hoştur amma, Sadık olmak başkadır başka, Öyle Bir Sev/ki… Herkes herkesi aynı sev(e)mez… Kimileri gururunun yettiği kadar sever… Kimileri ömrünün yettiği kadar sever… Kimileri de ”Ölüm’ün ayırdığını kim söylemiş?” der… Aşk, Züleyha olacağını bile bile Yusuf'a vurulmaktır ![]() Yusuf olduğunu bile bile kuyuya atılmaktır ![]() Kuyu olduğunu bile bile Yusuf'u saklamaktır ![]() Aşk; hem Züleyha hem Yusuf hem de kuyu ![]() ![]() ![]() Aşk; olduğunu olabilmektir belki de ![]() ![]() ![]() “Aşk” için Nefs-i emmareyi bir kenara koyar mısın ? Yüreğin başka şems görmesin diye, benim ile boyar mısın ? Gözünden yaş geleceğini bilsen, Acı soğan olsam soyar mısın ? Haktan günde bir dilim ekmek nasip olsa, doyar mısın ? Söyle sevgili, O yâr mısın ? Ben diyorum ki: Vuslatı beklerim, Yâr, Gaffâr ![]() ![]() ![]() Âşk diyor ki: El-intizâr eşeddü min-en-nâr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Beklemek, ateşten şiddetlidir * Öyle ucuz değil GÜL koklamak ![]() ![]() ![]() GÜL tutan ele diken batmalı, Bir AŞK ' a gönül veren O AŞK ' ının kapısında yatmalı ![]() ![]() ![]() En Umutsuz Mavi'likte, İnşirah Halî Zehir Zakkum Bir Esintiyle Düşüyorsun Yüreğimin Dehlizine, Ve Seslenen Sen Oluyorsun ![]() ![]() ![]() Bana, Umudun AŞK'a Kendini En Yakın Kılan Haliyle ![]() ![]() Lâ Tahzen Habîbi' Lâ Tahzen ! Ah Yâr Gözlerin Nede Güzel Bir Ayet Sakinliğidir Ömrüme Bilsen Hiçbir ayna, tekrar demir olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() Şu fâni varlıklara gönül vererek yerlerde sürünme; aşk kanadını aç da, birazcık yüksel, uç! Çünkü ay, yerde değildir, yücelerdedir; gölge ise aşağılardadır! Dilenciler gibi her kapıyı çalma, her kapıdan bir şey bekleme! Aklını başına al, yer kapılarını çalma da gök kapısını çal! Korkma; sen, üstün bir varlıksın! Elin göklere kadar uzanır; gök kapısını çalabilirsin!” ~Hz ![]() Bilginlere göre bu küçük alem (mikrokozm) insanın içindedir ve büyük alem ise bu evrendedir ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Yeryüzü ve gökler Allah tarafından altı günde yavaş yavaş var kılınmıştır ![]() Yoksa bir anda yüz yer ve gök yaratmaya gücü yeterdi ![]() ![]() Yüce Allah, Ademoğlunu kırk yıl içinde yavaş yavaş tam bir insan kılar ![]() Oysa bir solukta elli kişiyi yoktan uçurup getirmeye gücü yeterdi ![]() Bir dua ile hemen ölüyü yerinden kaldırmaya İsa’nın gücü yeter de… İsa’nın yaratıcısı bir çırpıda öbek öbek insan yaratamaz mı? Bu ağırdan alış, yavaş ve kesintisiz istemek gerek, diye seni eğitmek içindir ![]() Sürekli akan küçük bir ırmak ne pis olur, ne de kokuşur ![]() Mesnevi (C ![]() |
![]() |
![]() |
|