Ey Â'demoğlu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ey Â'demoğluEy Â'demoğlu Eûzü billâhi mine'ş-şeytâni'r-racîm ![]() Bismillâhirrahmânirrahîm ![]() Rabbi’şrahli sadri ve yessir li emri vehlül ukdeten min lisani yefkahü kavli ![]() Rabbi kad âteyteni mine'l-mülki ve âllemteni min te’vilil ehadis Rabbi zidni ilmen ve fehmen, ve elhıkni bi's-salihîn ![]() Vâhfezni mine's-selasili vel eğlali vel enkal Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ alihi ve sahbihi ecmâîn Ey Â'demoğlu Acele etme ![]() Rızık taksim olunmuştur Hırslı olan mahrum kalır Cimri olan kötülenir Hased eden üzülür ![]() Dünya devamlı değildir ![]() Rızk verici, sizleri yaratan ve yaşatan Allâhû Teâlâ'dır ![]() Ey Â'demoğlu Ben sizlerin hergün yaptığınız ibâdetlere razıyım ![]() Sizler de benim hergün verdiğim rızıklara râzı olun ![]() Ey Â'demoğlu Şimdi fırsatın varken elinde olanı Allâh için ver ki; sana ilerde yoldaş olsun Bütün ömrünü dünyayı istemekle geçirdin ![]() Ya Âhireti ne vakit taleb edeceksin? Ey Â'demoğlu Size göz verdim diye iki kapak halk ettim ki; görmesi câiz olmayan şeylere gözünüzü derhal kapayasınız ![]() Ağzınızı yarattım İki dudak ile kapak halk ettim ki; söylenmesi câiz olmayan sözdenağzınızı kapayasınız ![]() Ey Â'demoğlu Uzun emelle dünyayı ve az âmelle âhireti isteyenlerden olma ![]() Sözü Âbid kelâmına uygun olup, işi münafıklar âmeline muvafık olanlardan ve ihsan olmadığı zaman kanâat etmeyen, murâdı hâsıl olmayınca sabır etmeyenlerden olma! Eğer bunlardan olursan sana öyle bir bela veririm ki; cümle â'lem'e ibret olursun ![]() Ey Â'demoğlu Her kim seni dost edinirse kendi için edinir ![]() İzzim ve celâlime yemin ederim ki; Ben seni senin için dost ederim ![]() Sakın kendini benden uzak eyleme ![]() Ey Â'demoğlu Sen dâima kendi ayıplarına bakıp, başkasının ayıbını araştırma ![]() Eğer tersini yaparsan insafsız olursun ![]() Ey Â'demoğlu Her "Lâ İlâhe İllallâh" diyen kimse cennete girmez, bununla beraber birçok âmeller yapması lazımdır ![]() Bunlar; Bana karşı tevâzû etmek, ömrünü benim zikrimle geçirmek, nefsini haramlardan korumak ![]() Benim rızâm için gariblere yanında yer vermek, fakirlere ihsân eylemek, yetimlere acımak ![]() Ey Â'demoğlu Ne zaman kalbinde bir kasâvet görsen, malında noksanlık bulsan yahut bedeninde hastalık hissetsen veya nafakanda bereketsizlik olsa, bilmiş ol ki; söylediğin mâlâyâni bir sözün neticesidir ![]() Ey Â'demoğlu Eğer cenneti seviyorsan, Hâk teâlâ'da tâatı sever ![]() Sen hâk teâlâ'nın sevdiğini işle ki, hâk teâlâ'da seni sevdiğine eriştire ![]() Eğer cehennemi sevmiyorsan, Hâk teâlâ'da günahı sevmez ![]() Sen hâk teâlâ'nın sevmediğinden korun ki, hâk teâlâ'da seni sevmediğinden korusun ![]() Ey Â'demoğlu Eğer dünyaya çalıştığın kadar âhiret için çalışsaydın, hesapsız cennete girerdin ![]() Eğer kanâat etseydin, herkesten zengin olurdun ![]() Eğer haram'dan sakınsaydın, dinini hâlis ederdin ![]() Eğer yalan söylemeyi terk etseydin, sıddîklardan olurdun ![]() Ey Â'demoğlu Kadir olduğun şeyi muhtaçlardan esirgeme ki, bende senin murâdını hâsıl edeyim ![]() Ben senin misâfirine ikrâm ettiğim gibi sende benim misâfirime ikrâm eyle ![]() ![]() Hazreti İbrahîm Aleyhisselâm dedi ki; Yâ Rabbî senin misâfirin kimdir? Hâk teâlâ buyurdu ki; Kapınıza gelen her fakir ve garip benim misâfirimdir ![]() Ey Â'demoğlu Siz hepiniz günah işleyicisiniz, ben ise afvediciyim ![]() Günahınıza pişman olarak bana gelin tevbe edin, sizi afvedeyim günâhınıza bakmayayım ![]() Ey Â'demoğlu Sana gadap geldiği zaman beni an ki, bana gadap geldiği zaman da ben seni anayım, sana acıyayım ![]() Ey Â'demoğlu Kim benim verdiğim az rızka razı olursa, ben de onun az âmeline râzı olurum ![]() Ey Â'demoğlu Üç şey vardır ki, biri bana mahsustur, biri sana, biri de ikimiz arasındadır ![]() Bana mahsus olan Rûh'tur ![]() Sana mahsus olan Beden'dir ![]() İkimiz arasında olan da senden duâ, benden kabûl etmektir ![]() Sakın aramıza haram lokma ile perde eyleme! Ey Â'demoğlu Ne kadar dünyaya gönül bağlarsan, kalbinden muhabbetimi o kadar çıkarırım ![]() Ne kadar dünyaya sarılırsan, imânının parlaklığını o kadar gideririm ![]() Ey Â'demoğlu! Seni dünyalık toplayasın diye halk etmedim ![]() Mazlûmların bedduâsıyla dergâhıma gelme! Zirâ ben mazlûmların duâsını elbette kabûl ederim ![]() Ey Â'demoğlu Hiçbir gün yoktur ki, sana yeni rızık göndermeyeyim ![]() Sen ise! buna karşılık melek ile bana günâh gönderirsin ![]() Rızkımı yersin, bana isyân edersin Sonra duâ edersin, kabûl ederim, istediğini veririm ![]() Seni cennetime dâ'vet ederim, kabûl etmezsin ![]() Senin bana yaptığın bu muâmele insâf değildir ![]() Ey Â'demoğlu Nâfile ibâdet et ki; bana yaklaşasın ![]() Mescidleri mâmur eyle ki; beni memnun edesin ![]() Âlimlerle otur ki; rızâm'a kavuşasın ![]() Günâh'ı tamamen terk eyle ki; melekler seninle müsafeha etsinler ![]() Gıybeti terk eyle ki; Cennet sana âşık ola ![]() Sabah ve ikindi namazlarından sonra bir saat beni zikreyle ki; bu iki vakit sana kâfii gelir ![]() Ey Â'demoğlu Duâ etmeyi ihmâl etme Duânı kabûl etmekten âciz değilim ![]() Ne kadar günâh işlesen de, benden ümidini kesme ![]() Benim rahmetim herşeyden çoktur ![]() Ey Â'demoğlu İstemeden sana imân verdim Zannediyor musun ki; bu kadar istemene ve yalvarmana rağmen sana cennet vermeyeyim Elbette veririm![]() Ey Â'demoğlu Her kim seni sevmez ise, sen onu sev ve sana ihsân etmeyene sen ihsân eyle ![]() Sana söz söylemeyene sen söyle ve sana hiyânet edene sen iyilik eyle ![]() Sana zûlm edeni sen afv eyle Kötülük yapana iyilik et![]() Eğer böyle yaparsan cennete önce girenlerden olursun ve rahmetime kavuşanlardan olursun Böylece sana peygamberlerin sevabını veririm![]() Ey Â'demoğlu Sefer azığı hazırla ki; gidecek yol uzundur ![]() Günâh yükünü hafif eyle ki; azâb şedîddir ![]() Gemini sağlam yap ki; deniz derindir ![]() Âmelini hâlis eyle ki; Hâlık görücü ve bilicidir ![]() "Elâ inne ahsene'l-kelâm ve ebleğa'n-nizâm Kemâ kale'l-lâhü tebareke ve te‘alâ fi'l-kelâm ve izâ kurie'l-kur'ânü festemi‘ulehü ve ensıtü le‘alleyküm türhamün" |
|
Ey Â'demoğlu |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ey Â'demoğluEy Â'demoğlu Ne zaman kalbinde bir kasâvet görsen, malında noksanlık bulsan yahut bedeninde hastalık hissetsen veya nafakanda bereketsizlik olsa, bilmiş ol ki; söylediğin mâlâyâni bir sözün neticesidir ![]() Ey Â'demoğlu Size göz verdim diye iki kapak halk ettim ki; görmesi câiz olmayan şeylere gözünüzü derhal kapayasınız ![]() Ağzınızı yarattım İki dudak ile kapak halk ettim ki; söylenmesi câiz olmayan sözdenağzınızı kapayasınız ![]() Ey Â'demoğlu Üç şey vardır ki, biri bana mahsustur, biri sana, biri de ikimiz arasındadır ![]() Bana mahsus olan Rûh'tur ![]() Sana mahsus olan Beden'dir ![]() İkimiz arasında olan da senden duâ, benden kabûl etmektir ![]() Sakın aramıza haram lokma ile perde eyleme! [img]images/smilies/default/clapping[1] gif[/img]Yüreğine sağlık sevgiyle kal![]() ![]()
|
|
Ey Â'demoğlu |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ey Â'demoğluEy Â'demoğlu Her kim seni sevmez ise, sen onu sev ve sana ihsân etmeyene sen ihsân eyle ![]() Sana söz söylemeyene sen söyle ve sana hiyânet edene sen iyilik eyle ![]() Sana zûlm edeni sen afv eyle Kötülük yapana iyilik et![]() Eğer böyle yaparsan cennete önce girenlerden olursun ve rahmetime kavuşanlardan olursun Böylece sana peygamberlerin sevabını veririm Harika paylaşıma gönülden teşekkürler emeğine,ellerine sağlık Sevgi ve muhabbetle kal güzel kardeşim![]()
|
|
|
|