Hızır(A.S.) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hızır(A.S.)Hızır(a s )Ramazan ![]() Cuma günü![]() Cuma vakti![]() Cemaat tek tük camiye gitmekte![]() İmam kürsüde![]() Girenlerin arasında O… Hızır![]() ![]() Hızır (a s ) da genç ihtiyar arasında onlardan biri gibi gidiyor bir köşeye oturuyor Kürsüde imam sohbete başlıyor Hızır’ın (a s ) yanına kırklı yaşlarında bir adam gelip oturuyor Cami yavaş yavaş dolmakta… Adam, bir müddet sonra uyuklar bir vaziyette sallanıyor, ha uyudu ha uyuyacak Hızır (a s ) adamı dürtükleyerek “Uyuyacaksın” der Adam:- Uyumam beni rahat bırak ![]() Hızır (a s ) ses etmez, ancak ezan okundu okunacak, adam ha uyudu ha uyuyacak, bir daha dürtükleyerek;“Uyuyacaksın dedim” der Adam:- Bende sana uyumam, beni rahat bırak dedim Hızır olduğunu söylerim, buradan çıkamazsın Bu kalabalık sakalında bir tel bırakmaz![]() Hızır (a s ) susar ve gözlerini kapar, boynunu büker ALLAH’a yönelerek:- Ya Rabbim! Bu nasıl iştir Bu kulun benim kim olduğumu bildi Bu nasıl iştir ki bendeki listede bunun ismi yok ”Cevap gelir: - Sana verilen listede beni sevenlerin isimleri var O ise benim sevdiklerimden…![]() ALINTI SUFİZM
|
|
|
|