![]() |
Amellerin En Sevimlisi Allah İçin Sevmektir.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amellerin En Sevimlisi Allah İçin Sevmektir..Amellerin En Sevimlisi Allah Için Sevmektir ![]() ![]() ![]() Amellerin En Sevimlisi Allah Için Sevmektir ![]() “ Bir kimseyi sevince onu ancak Allah için seven kimse imanin tadini bulmustur ![]() Hadis-i Serif Cenab-i Hakk, Hz ![]() ![]() ![]() - Ya Musa! Benim için hiçbir amelin var mi? Benim için bir amel, bir yararli, elverisli bir isin var mi? H ![]() ![]() ![]() ![]() – Yâ Rabbi! Senin için namaz kildim ve namaz kilarim, oruç tuttum ver oruç tutarim ![]() ![]() Senin için zikir ettim ve zikir ederim ![]() Cenab-i Hakk söyle buyurmus: – Yâ Musa! Namaz senin için bir delildir ![]() Sadaka senin koruyucundur ![]() Oruç senin için cehennemden bir perdedir (kalkandir) ![]() Zikir senin için bir nurdur ![]() Su halde bunlarin faydasi hep senin içindir ![]() Benim için isledigin amel nedir? Hz ![]() – Yâ Rabbi! Beni bir amele delâlet eyle ki, o amelim ancak senin için olsun ![]() ![]() Cenab-i Hakk, Hz ![]() – Yâ Musa! Benim rizam için hiçbir dost sevmedin mi? Benim için hiçbir mümin kardesini sevmedin mi? Muhabbet eylemedin mi? buyurur ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ögrenmis ki, amellerin en sevgilisi Allah için sevmek ve Allah için sevmemek (bugzetmek)tir ![]() alinti |
![]() |
![]() |
|