|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
buluşmasına, kala, mevlanayla, nin, ramak, tibrizi, şemsi |
![]() |
Şems-İ Tibrizi Nin Hz Mevlanayla Buluşmasına Ramak Kala.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şems-İ Tibrizi Nin Hz Mevlanayla Buluşmasına Ramak Kala..Şems-i Tibrizi nin Hz Mevlanayla buluşmasına ramak kala ![]() ![]() ![]() Nihayet Sems aradigi can yoldasini bulacakti, ömrünün bir faslini daha noktalayacak ve muhtemelen bu dünyadaki en son uzun mevsimini yasamaya baslayacakti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sems:Ismini pare pare ayirdim, harf harf yüregime yazdim: Kudretli, vefali, dimdik kendinden emin R harfi; kadife gibi yumusak, uysal ve merhametli U; girisken ve gözü pek M ve henüz bir muamma olan, çözülmeyi bekleyen bir sual gibi esrarengiz I harfi ![]() ![]() ![]() Tekrar ve tekrar söyledi bu ismi ![]() ![]() ![]() ![]() On ikinci kural:Ask bir seferdir ![]() ![]() ![]() Baba zamanin Semse kadife bir kutunun içerisinde 3 tane hediyesi vardi: Bir gümüs kakmali ayna, islemeli bir ipek mendil ve minnacik billur bir sise ![]() "Bunlar sana yolculugunda yardim edecek ![]() ![]() Olur da kendine güvenin sarsilirsa, bu ayna sana iç güzelligini gösterecek ![]() Itibarin lekelenirse sayet, bu ipek mendil asil önemli olanin kalp temizligi oldugunu hatirlatacak ![]() Sisede ki melhem ise hem zahiri hem batini yaralarini iyilestirecek ![]() Ne zaman bir yere veda etsem, bir parçami geride birakmis gibi oluyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yedinci Kural:" Su hayatta tek basina inzivada kalarak, sadece kendi sesinin yankisini duyarak, Hakikati kesfedemessin ![]() aynasinda tam olarak görebilirsin ![]() Sekizinci Kural:" Basina ne gelirse gelsin, karamsarliga kapilma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dokuzuncu kural:" Sabretmek öylece durup beklemek degil, ileri görüslü olmak demektir, Sabir nedir? Dikene bakip gülü, geceye bakip gündüzü tahayyül edebilmektir ![]() ![]() ![]() birinin agzindan bal gibi dökülen söz, bir baskasina kulagina zehir gibi gelebilir ![]() Halbuki Allah söze degil, niyete bakar ![]() Edep bilenler baskadir ![]() asiklarin seriati bütün dinlerden ayridir ![]() Biz meshep, din veya dil ayrimi bilmeyiz ![]() Kamu alemi bir tutar, birleriz ![]() Baskasinin agzindan çikan söze "günah" demeyiz ![]() Çünki kalpleri Allah bilir, biz bilmeyiz ![]() O yüzden susar, kimseyi ötelemez, incitmeyiz ![]() Bizim tek mezhebimiz var oda Allah ![]() ![]() ![]() Yirmi Birinci Kural: Hepimiz farkli sifatlarla sifatlandirildik ![]() ![]() ![]() Yirmi Ikinci Kural: Hakiki Allah asigi bir meyhaneye girdi mi orasi ona namazgah olur ![]() ![]() ![]() Buz gibi soguk bir gece Sekerci Hanin cumbasinda oturuyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir abdal bir sehre gelmis ![]() ![]() ![]() Dervis sükunetle yanit vermis ![]() ![]() ![]() Varsin Konya halki beni tanimasin ![]() ![]() ![]() Yirmi üçüncü kural: "Yasadigimiz hayat elimize tutusturulmus rengarenk ve emanet bir oyuncaktan ibaret ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarin sabah ben de herkesle beraber büyük camiye gidip Rumi yi dinleyecegim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarin Rumi yi görecegim ![]() Gör beni! Sems Dördüncü kural:Kainattaki her zerrede Allahin sifatlarini bulabilirsin, çünki O camiide,mescitte,kilisede,havrada degil, her an her yerdedir ![]() ![]() ![]() Çömez: Sems-i Tibrizi yeni ve siradisi olan herseye müthis bir merakla yaklasiyordu ![]() Her sabah disarida gezinip, uzun uzun tabiati seyre daliyordu ![]() ![]() ![]() Ama tam da ben kitap okumaya düskün olmadigini düsünürken, bir bakiyordum elinde asirlik bir el yazmasi, özenle tek tek çözüyor harflerin manasini; daha fazla okumak ugruna günler gecelerce uykusuz kaliyor ![]() Sonra gene bir bakiyordum tek bir kitabin kapagini açmadan haftalar geçirmis ![]() "Insan, aklini aç ve muhtaç bir bebek farzedip kasik kasik bilgiyle doyurmali ![]() ![]() Meger kirk kuralindan birisi bu konuymus ![]() Besinci kural: Aklin kimyasi ile askin kimyasi baskadir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ikinci kural: Hak yolunda ilerlemek yürek işidir, akıl işi değil ![]() omzun üstündeki kafan degil ![]() silenlerden değil! ![]() ![]() Bir garip kus misali Can yumurtasi Kabugunda uçamazsin; Korkmadan kır yumurtanı Selamete uçacaksın! "Kim olursak olalım, dünyanın hangi yerinde yaşarsak yaşayalım, ta derinlerde bir yerde hepimiz bir eksiklik duygusu taşımaktayiz ![]() şeyimizi kaybetmişiz de geri alamamaktan korkuyoruz ![]() Neyin eksik oldugunu bilenimiz ise hakikaten çok az ![]() Ey, kendisinde kaybolmuş kişi Bilmezsin, bedenin sana mezar olmuş, Nefsini tanimadikça, nefsin seni gömer olmuş ![]() ![]() ![]() Elif Şafak / Aşk |
![]() |
![]() |
![]() |
Şems-İ Tibrizi Nin Hz Mevlanayla Buluşmasına Ramak Kala.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şems-İ Tibrizi Nin Hz Mevlanayla Buluşmasına Ramak Kala..birinin agzindan bal gibi dökülen söz, bir baskasina kulagina zehir gibi gelebilir ![]() Halbuki Allah söze degil, niyete bakar ![]() Edep bilenler baskadir ![]() asiklarin seriati bütün dinlerden ayridir ![]() Biz meshep, din veya dil ayrimi bilmeyiz ![]() Kamu alemi bir tutar, birleriz ![]() Baskasinin agzindan çikan söze "günah" demeyiz ![]() Çünki kalpleri Allah bilir, biz bilmeyiz ![]() O yüzden susar, kimseyi ötelemez, incitmeyiz ![]() Bizim tek mezhebimiz var oda Allah ![]() Ikinci kural: Hak yolunda ilerlemek yürek işidir, akıl işi değil ![]() omzun üstündeki kafan degil ![]() silenlerden değil! ![]() ![]() Bir garip kus misali Can yumurtasi Kabugunda uçamazsin; Korkmadan kır yumurtanı Selamete uçacaksın! Şemsin 40 kuralından alıntılarla süslenmiş çok değerli paylaşıma Teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() |
|