![]() |
Mevlana'dan Özlü Aşk Sözleri.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan Özlü Aşk Sözleri..Mevlana'dan Özlü Aşk Sözleri ![]() ![]() Kalbin edebi sükûttur ![]() ![]() ![]() ![]() Her kapının bir anahtarı vardır, ancak önemli olan anahtar değil, kapının ardındakidir ![]() ![]() Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim, Her türlü amelde çok ahesteyim, Kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim, Uyandır artık Ya Rab! belki son nefesteyim ![]() ![]() ![]() Mücevher varken pul neye yarar, Azmini bilmeyen kul neye yarar, Herkes bir yol tutmuş gidiyor, ALLAH 'a gitmeyen yol neye yarar ![]() ![]() ![]() ![]() ,,şarap altın tasa konmakla helal olmaz ![]() ![]() ![]() Gül dalı nerede yeşerirse yeşersin güldür,,Şarap küpü, nereye konursa konsun şaraptır ![]() ![]() bitmekle kötü olmaz Sustum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() söylemeyeceğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gönül senin düşüncene sığmaz ![]() Kapı Açılır Sen Yeterki Vurmayı Bil! ![]() ![]() ![]() Zaman? Bilmem! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hüzünle titreyen kalbe ince bir ah dokunur ![]() ![]() ![]() Kalbi kırık olanın kalbine ALLAH dokunur ![]() ![]() ![]() ![]() Senin ALLAH diyebilmen ALLAH'ın seni sevdiğinin işaretidir ![]() ![]() ![]() Yüzde ısrar etme, doksan da olur ![]() ![]() neler var ![]() ![]() ![]() ![]() O Kadar Yakınsın Ki ,Seni Ben Sandım ![]() ![]() Kadar Yakınım Ki, Beni Sen Sandım ![]() ![]() Şaşırdım Kaldım ![]() ![]() Gönlünde olanı benden gizleme ki benim gönlümdeki de ortaya çıksın ![]() ![]() ![]() Her insanın aynalara gösterdiği sadece bir yüzü, kimseye söyleyemediği bin hüznü vardır ![]() ![]() ![]() Göz iki, kulak iki, ağzımız ise tektir ![]() görüp, çok dinleyip, Az Konuşmak gerekir ![]() ![]() ![]() Herkes GÜNEŞ'İ görebilseydi, güneşin ışıklarına delalet eden yıldızlara ne ihtiyaç vardı ![]() ![]() Gönül vermedikçe,gönül bulamazsınız ![]() ![]() ![]() Başkalarının bahtiyarlığına imrenme ![]() ![]() Yağmurlarında ıslandığı bir yağmur vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben kimim!Beni söylediklerimde arama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilmeyen ne bilsin seni gamlanma deli gönül, gönülden anlamayana bağlanma deli gönül ![]() ![]() ![]() Aklını Başına Al Da, Fanî Olan Bu Dünya Zindanında Kimseden Vefa Arama! Bu Dünyanın Vefası Bile Vefasızdır ![]() Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mevlana’ya sormuşlar "sevgili" nasıl olmalı diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OLDUĞUN ZAMANLARDA BİLE SANA DAYANMALI ![]() ![]() ![]() Nasıl ki, dua etmek bizden, kabul etmek de Sen'den ise, dualarımızı, Yasîn soyundan gelenlerin dualarına kat! Her gönül bir tek sevgiliye dönüktür aslında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmtihan İçinde İmtihan Vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Gönül ![]() ![]() Ateş için rüzgar ne ise, aşk için de ayrılık öyledir; küçük olanı söndürür, büyük olanı ise daha da güçlendirir ![]() ![]() ateşten bir denizi, mumdan kayıkla geçmektir ![]() ![]() geçemezsin ![]() ![]() ![]() Hangi suyu içsem daha da susadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Allah kadını erkeğe yoldaş yarattı ![]() ![]() su, ateşten üstündür ![]() ![]() su, ateşe konunca fokur fokur kaynar ![]() ![]() muhabbet vesilesi olacaksa ne mutlu mağluplara! ![]() ''Sel ister bulanık olsun, ister saf olsun madem ki geçicidir, onu konuşarak vakit öldürme ![]() ![]() 'Geçmişe üzülmek, gelecekten tedirgin olmak, Allah’la arandaki perdedir ![]() görünsün ![]() Âah" kelimesinde, üst üste iki "A" harfi mevcuttur ![]() Bunlar ebced hesabına göre; bir+bir= iki eder ![]() "H" harfi de yine aynı hesaba göre beş rakamını gösterir ![]() O halde; "AAH" = yedi yapar ki, aşıkların derinden cektikleri "AAH" gönlün yedi kat semasından gelmektedir ![]() İste bu yüzdendir yakiciligi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimi seversen sev ama unutma ki, bir gün ondan ayrılacaksın ![]() ![]() ![]() Dilediğin gibi davran, lâkin şu da her zaman hatırında olsun ki, her yaptığının karşılığını mutlaka göreceksin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|