![]() |
Kuş Kadar Aşk.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuş Kadar Aşk..Kuş Kadar Aşk ![]() ![]() Şeyh-ül Ekber Ibn Arabi İlahi Aşk’ta anlatır: “Allah rahmet etsin babam mıydı, amcam mıydı? Hangisiydi, tam bilemiyorum, ikisinden biri bana şu öyküyü anlatmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey âşık, bu bir kuşun yaptığı hareketidir ![]() Yâ Hû! Bu hikaye ne zaman aklıma düşse, ben de o avcılar gibi kalakalırım ![]() ![]() ![]() *** Tıpkı incirde müşahade edilen vahdet ve kesret durumu her cevherde vardır: Akıl birdir; fikir bindir… Akıl birdir, düşünce menbaıdır ![]() ![]() ![]() Aşk da birdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk, ahadiyete benziyor! Aşık, vahidiyet; maşuk kesret adeta…Vahdette kesret kesrette vahdet bulununca, karşılıklı durunca, kalbi vuslat oluyor ![]() Aşk olsun! Kuş kadar olsun, Aşk olsun! *** Vahidiyet, kesrete hamildir ![]() ![]() ![]() ![]() O’ndan (sav) olmayan var mı? İllahû ![]() alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuş Kadar Aşk.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuş Kadar Aşk..Acının da kendine gore bir lezzeti var! Belki bu yüzden, hep aşık olurum, hiç maşuk olmam… Yerde yatan kuşu düşünmem ben ![]() ![]() Aşk da birdir ![]() ![]() ![]() O kadar etkileyici bir hikaye ve anlatım ki söyleyecek söz bulamıyorum kelimeler kifayetsiz kalıyor Sözün bittiği yerdeyim sanırsam yüreğin dert görmesin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuş Kadar Aşk.. |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuş Kadar Aşk..Alıntı: LâL Nickli Üyeden Alıntı Acının da kendine gore bir lezzeti var! Belki bu yüzden, hep aşık olurum, hiç maşuk olmam… Yerde yatan kuşu düşünmem ben ![]() ![]() Aşk da birdir ![]() ![]() ![]() O kadar etkileyici bir hikaye ve anlatım ki söyleyecek söz bulamıyorum kelimeler kifayetsiz kalıyor Sözün bittiği yerdeyim sanırsam yüreğin dert görmesin ![]() ![]() Seninde güzel yüreğin dert görmesin sevgi insanı beğendiğine sevindim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|