![]() |
Öyle Horozlar Vardır Ki Öttükleri İçin Güneşin Doğduğunu Sanırlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öyle Horozlar Vardır Ki Öttükleri İçin Güneşin Doğduğunu SanırlarÖyle Horozlar Vardır ki Öttükleri İçin Güneşin Doğduğunu Sanırlar Yaradan ,yaratılmışları 4 kategoride varetmiş ve hepsini kendi içlerinde sınıflandırmıştır ![]() İnsan, hayvan, bitki ve madde ![]() diğer varlıklardan ayırt edilir olmuştur ![]() Ancak en üst sıfatdaki varlık insan olduğuna göre, biz insanoğlunun diğer 3 sıfatı kendimizden tamamen sıyırıp atmış olmamız gerekmez mi? Madem ki madde gibi durağan ve sadece hizmet için varolmamışız, üretmeli hareket kabiliyetimizi kullanmalı, hissiyatımızı ortaya koymalıyız ![]() ![]() ne demeli?Paraya,mala,lukse düşkün olmamayı da gerektiriyor İNSAN olabilmek ![]() zaten taleb ediyor bu uğurda çabalıyoruz ![]() ![]() İnsanız ya,içki ve sigara da keyif vericiler ![]() İNSAN OLMA çabamızda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmamalıyız hiçbir öge, büyük ya da küçük,ilk hedefimizden bizi alakoymamalı!Hadi diyelim ki işin madde bölümünü kolayca aştık(inşallah) hizmetimize sunulan madde dünyasını israf etmeden hakkıyla kullandık, daha geride neler var neler ![]() ![]() ![]() Bir üst sıfat bitkiye geldik şimdi ![]() vitamin ve mineralleri(yeme, içme, bedensel ihtiyaçlar)aldık,rüzgar sayesinde tohumlar uçtu kondu dalımıza, yaprağımıza üredik, çoğaldık ![]() Güneş ışıklarıyla da beslendik,ısındık ![]() ![]() toplamaya kalkışırsa İNSAN ne yapmalı ![]() Bakarsanız emek gerçek de emeği veren kim? toprak kim? güneş kim, yel kim?yağmur kim?Galiba meyvalarımızı sunabilirsek gerçek sahibine İNSAN olma yolu açılacaktır bizlere ![]() heybetli görüntümüzden kuru dala dönmeye ne kadar hazırız acaba görsel olarak muhteşem duruşumuzdan?Bitkiyi de ayırdık diyelim sıfatımızdan bu sefer de hayvan sıfatını ayırt etmeye geldik, sırada o var! En kolay ayırt edebiliriz diye düşündüğümüz bu sıfat galiba en zoru ![]() ![]() edebiliyor, biz de ![]() ![]() ![]() yok haram yok,hayvanda inanç yok ![]() ![]() ![]() Mesela karnımı doyurmak yerine karnımızın doymasını düşünmeli,zarar vererek birşeyler elde etmek yerine kimseyi incitmeden zafer kazanmak düsturumuz olmalı ![]() ![]() ![]() Sadece ben istediğim için birşeyleri elde etmek isterken karşımdakilerin rızasını almam gereği ![]() Ne kadar çok yapmamız gereken şey varmış yazmaya kalkınca bir kez daha farkettim _ İlk olarak inanç, istek ve iman, _ Ego nun tamamen defedilmesi, _ Alçak gönüllü olma gereği, _ ''Rıza'' _ Haram ve Helal in ayırımı, _ Öfke ve sinirin tamamen def edilmesi, _ Ben yerine sen, ben yerine biz diyebilme gereği, _ Gurur,kibirin defedilmesi gereği, _ Yaradılmışlara hizmet etme gereği, Ve kimbilir şu an aklıma gelmeyen neler, neler ![]() ![]() ![]() Lütfen ekleyin fikirlerimizi paylaşalım, paylaştıkça çoğalalım, İNSAN OLMA yolunda büyük adımlarla ilerleyelim! |
![]() |
![]() |
|