![]() |
Helal Rızk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helal RızkHelal Rızk Helâl Rızık Gencin birisi Kâbe’de hep, “Ey doğruların yardımcısı olan Allahım, ey haramdan sakınanların yardımcısı olan Allahım, sana hamdü sena ederim” diye dua eder ![]() Bu durum herkesin dikkatini çeker ![]() Birisi, (Neden hep aynı duayı yapıyorsun, başka bir şey bilmiyor musun?) der ![]() O da anlatır: - 7-8 sene önce yine Kâbe’de iken içi altın dolu bir torba buldum ![]() ![]() ![]() - Hayır dedim kendi kendime, bu benim değil, başkasının malı, kullanmam haram olur dedim ![]() Bu sırada birisi, “şöyle bir torba bulan var mı?” diye bağırıyordu ![]() Çağırdım onu, nasıl bir torbaydı, içinde ne vardı diye sordum ![]() ![]() ![]() ![]() Pazara gittim ![]() ![]() ![]() Yanlarına gittim, bu köle için ne istiyorsunuz dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün onunla giderken karşıdan iki üç kişi geliyordu ![]() Genç bana dedi ki; - Efendim, ben Fas emirinin oğluyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O kişiler yanıma geldi, bu esiri bize satar mısın dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çaresiz kabul ettiler ![]() ![]() ![]() Bir gün bana arkadaşlar, “çok zengin bir ailenin iyi bir kızı var ![]() ![]() ![]() ![]() Nikah kıyıldı ![]() ![]() ![]() ![]() “İçinde 970 altın var, babam Kâbe’de bunu kaybetmis, bulan gence 30 unu vermis ![]() ![]() Demekki bulduğum altınlar benim rızkım imiş, vermese idim haram yoldan gelecekti, şimdi helâl yoldan yine bana geldi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|