![]() |
Bu Gün Ahmed Benim.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Gün Ahmed Benim..Bu Gün Ahmed Benim ![]() ![]() Bu gün AHMED benim ama dünkü Ahmed değil ![]() Bu gün anka benim, ama yemle beslenen kuşcağız değil ![]() Enel hak kadehiyle bir yudum içen sızdı hak şarabından, Şişelerle, küplerle içtim ben sızmadım ![]() Ben sultanların aradığı sultan,ben hacetler kıblesiyim ![]() Gönül kıblesiyim ben ![]() Ben Cuma mescidi değilim, insanlık mescidiyim ben ![]() Ben saf aynayım , sırrım dökülmemiş paslanmamışım ![]() Ben kin dolu bir gönül değilim, tur i sina nın gönlüyüm ben ![]() Üzüm sarhoşluğu değil benim sarhoşluğum benim sarhoşluğumun sonu yok ![]() Tarhana çorbası içmem ben, can yemeği yerim, içerim can şerbeti ![]() İşte sararttı seni bir gümüş bedenlinin özlemi, altın haline geldin artık ![]() Sen altına aşıksın, altın benim rengime aşık ![]() Gönlü saf sufiyim ben, benim tekkem alem, medresem dünya benim ![]() Değilim abalı sufilerden ![]() İster yakarış eri ol sen, meyhane eri istersen, bundan sanki ne çıkar ![]() Yok Cumartesi imiş yok Cuma imiş, bence ne farkı var ![]() Gerçeğin tadını alan er, ne altına aldırış eder, ne kalender tacına bakar ![]() Ne tasası vardır, ne kini ![]() Ey Tebrizli hak Şemsi, yüzünü göstermeseydin sen, yoksul çaresiz kalırdı kulun, ne gönlü olurdu, ne dini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|