Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asrın, helâk, isyanlarına, olmuyoruz

Bu Asrın Bu Kadar İsyanlarına Rağmen, Niçin Helâk Olmuyoruz?

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bu Asrın Bu Kadar İsyanlarına Rağmen, Niçin Helâk Olmuyoruz?

Peygamber Efendimiz (asm) ümmetinin helâk olmaması için Allah’a (cc) çok yalvardı Bu yalvarmalarının en mühimi de Veda Haccı’nda, Arafat ve Müzdelife’de oldu Bu iki mübarek yerde O, Allah’ın ilham ettiği ölçüde pek çok şey diledi Hatta, kul haklarının affı için dahi yalvardı, yakardı

Evet O Sultanlar Sultanı’nın, ümmet-i Muhammed’in helâk olmaması mevzuunda pek çok yalvarış ve yakarışları olmuştu Bunu Sahabe-i Kiram’a şöyle anlatıyor:

“Ben, Rabbimden, benim ümmetimi helâk etmemesini istedim Rabbim benim bu duamı kabul buyurdu Dedi ki: ‘Onların helâki kendi aralarında olacaktır Günah işledikleri zaman ben onları birbirine düşürecek ve vurduracağım’ Ben bunun da kalkmasını diledim; ama Rabbim, bunu kaldırmadı

Evet, iradeleri ile halledecekleri bu mesele kaldırılmamıştı Başka kavimler günah işledikçe semavi ve arzi afetler onları kırıp geçirecek; ama Ümmet-i Muhammed cürüm işledikçe birbirine düşecek, ittihat ve ittifakları bozulacak, ihtilaflarla hırpalanacaklar İşte, Resul-i Ekrem (asm) bunun kalkmasını Rabbinden çok diledi; ancak, Cenab-ı Hak -hikmetini kendi bilir- bunu kaldırmadı

İşin doğrusunu Allah (cc) bilir

Prof Dr Alaaddin Başar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com