![]() |
Kalp Gözü Nasıl Açılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Gözü Nasıl AçılırKalp Gözü Nasıl Açılır Hakkinda - Kalp Gözü Acik Olmak - Kalp Gözü Acmak icin Kalp gözünü açmak isteyenler yalan ve haramdan uzak durmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu göz çok iyidir; ama çok da yanıltıcıdır ![]() olamamasının sebebi bu gözdür ![]() kıyafetine, mesleğine bakarak yanılır, onu dinlemez ve istifade edemez ![]() Baştaki göze değil, kalbdeki göze tâbi olmak lazımdır ![]() doğruyu-yanlışı ayırır, kimin sevilip kimin sevilmeyeceğini bilir ![]() Hakkı hak, bâtılı bâtıl bilir ![]() Hiç kimsenin mesleğine veya kıyafetine bakarak karar verilmez, işin kaynağına bakılır, naklettiği bilgiyi nerden aldığına bakılır ![]() ruhun gıdasını da iyi seçmeye mecburuz ![]() dünyasını yıkar, fakat ruhuna bozuk gıda alan ahiretini mahveder ![]() borudan şifa gelmez ![]() ![]() Peygamber efendimize, Hazret-i Ebu Bekrin gözüyle bakanlarla, Ebu cehlin gözüyle bakanlar elbette farklıdır ![]() gözle bakarsa kör olur ![]() açılır ![]() sünnet itikadını vermişse, ona sevgili bir kulunu tanıtmışsa, o bu gözle olmaz ![]() ![]() ![]() gözü, hakkı bâtıldan ayırmak içindir, uçmak uçurmak için değildir, bunu iyi anlamak lazım ![]() bâtılı bâtıl göster) buyuruyor ![]() Bir gün bir mübarek zata sormuşlar, siz hocanızdan ne öğrendiniz ki hep ondan bahsediyorsunuz? O zat da, ben hocamdan kim sevilir, kim sevilmez onu öğrendim, bu da bana yetti buyurmuş ![]() mahvolur ![]() yetmiş ikisi bozulacak ancak biri doğru yolda kalacak buyurmuşlardır ![]() Bu yetmiş iki fırka, Cehennem ateşine girecektir, itikat bozukluğu olduğu için Cehenneme gidecektir ![]() içindir; fakat Peygamber efendimiz ümmetim dediği için, bunlar daha sonra Cennete girecektir ![]() değildir ![]() kitaplarını okumalıdır ![]() * Büyüklerin yolunda olana feyz vardır ![]() Dünyanın neresinde olursa olsun istifade eder ![]() alamaz ![]() ![]() ![]() ![]() inkâr da reddetmekle olur ![]() ![]() inkâr etmedikten sonra istifade eder ![]() * Dinimize uymak, emirleri yapıp yasaklardan sakınmak için ilim şarttır, ama doğru kaynaktan ![]() * Kimler dünyada birbirini severse, birlikte olursa, ahirette de birlikte olacaklardır ![]() * ALLAH demek ferahlık verir ![]() * Kim kendini severse, başkaları onu sevemez ![]() * Allah’ın dilediği olur ![]() ![]() olan, hastalık ve sıkıntıda sabretmek, sağlık ve rahatlıkta şükretmek ![]() ![]() ![]() ![]() musibet gelince, neden benim başıma geldi derse, zarar eder ![]() Rabbimin bana ihsanıdır, hediyesidir dedi mi o zaman kurtarır ![]() kavuştuğu zaman da azmamalı ![]() daha çabuk gidebilir ![]() olacak ve başına bir musibet geldiği zaman, sabredecek ![]() kavuştuğu zaman da şükredecek ![]() sevabını verecek ![]() ''Siz bana gerçekten yok olan birşeyi gösterebilir misiniz ki YOK u ispat edebilesiniz? Gösterebilecek olsanız,zaten o şey yok değil var olur ![]() Gösteremeyince de yok demeye imkanınız kalmaz ![]() ALLAH'a yok diyebilmeniz ayrıca ispat ediyor ki, O VAR ın ta kendisidir ![]() Hacc 22 ![]() 46 ![]() ![]() ![]() ayeti okunmalidir |
![]() |
![]() |
|