Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anne, annemin, baba, emzirdiği, erkek, farklı, kardeşim, kızla, olan

Baba Bir Anne Farklı Olan Bir Erkek Kardeşim Var. Benim Annemin Emzirdiği Kızla Bu Er

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Baba Bir Anne Farklı Olan Bir Erkek Kardeşim Var. Benim Annemin Emzirdiği Kızla Bu Er

Baba bir anne farklı olan bir erkek kardeşim var Benim annemin emzirdiği kızla bu erkek kardeşim evlenebilir mi? Annelerimiz ayrı olduğunda ikimizin de süt kardeşi olur mu, babam kızın süt babası mı olur?

-Söylediklerinizden anlaşılıyor ki, anneniz amcanızın kızını emzirdiği zaman babanızın eşiydi Bu durumda, söz konusu amcanızın kızı annenizin olduğu kadar babanızın da kızıdır Çünkü, kadının sütü aynı zamanda kocasının da sütü sayılır

-Buna göre, üvey kardeşiniz olan babanızın oğlu da anneniz tarafından emzirilen kızın kardeşidir Çünkü, babanız o kızın süt babasıdır Buna göre, üvey kardeşinizin sözkonusu kızla veya onun kızıyla evlenmesi caiz değildir

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet Editör

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com