![]() |
Abdeste Başlarken Yapilacak Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdeste Başlarken Yapilacak Dua"Bismillâhilazîm ve'l hamdülillâhi alâ dini'l Islâm" ![]() "Yüce Allah'ın ismini anarak başlarım ![]() ![]() Abdest almaya niyetlendikten sonra, eûzü besmele çekilerek eller bileklere kadar yıkanır ![]() ![]() ![]() Uzuvların yıkanması sırasında bizden öncekilerden nakledilen şu duaları okumak abdestin edeplerindendir ![]() A- Mazmaza=Ağıza su verme sırasında: "Allâhümme einnî alâ tilâveti'l Kur'ân ve zikrike ve şükrike ve hüsn-i ibâdetike ![]() "Allah'ım, Kur'ân-ı Kerimi okumada, seni zikretme, sana şükretme ve sana güzel şekilde kulluk etmede yardımını istirham ederim ![]() B- Istinşak = Buruna su verme sırasında: "Allâhümme, erihnî râyihate'l Cenneti verzuknî min neîmihâ ![]() "Allah'ım, bana Cennetin kokusunu koklat ![]() ![]() C- Yüzü Yıkama Sırasında "Allâhümme, beyyid vechî binûrike yevme tebyaddu vücûhun ve tesveddü vücûh ![]() "Allah'ım, bir kısım yüzlerin ağarıp nurlandığı, bir kısım yüzlerin ise karardığı gün, benim yüzümü nurlandır, ağart ![]() D- Sağl Eli Yıkama Sırasında "Allâhümme, a'tınî kitâbî biyemînî ve hâsibnî hisâben yesîrâ ![]() "Allah'ım, kitabımı -amel defterimi- sağl elime ver ve hesabımı kolaylaştır ![]() E- Sol Eli Dirseklere Kadar Yıkama Sırasında "Allâhümme, lâ tu'tinî kitâbî bisimâlî velâ min verâi zahfi ![]() "Allah'ım, kitabımı -amel defterimi- sol elimden ve arkamdan verme ![]() Sonra sıra başı meshetmeye gelir ![]() Kaplama mesh için, eller ıslatılır, küçük parmakla üç parmak uc uca getirilir ![]() ![]() F- Kulakları Yıkarken "Allâhümmec'alnî minellezîne yestemîune'l-kavle feyettebiûne ahseneh ![]() "Allah'ım, beni hak sözü dinleyenlerden ve onun en güzeline uyanlardan eyle ![]() ![]() G- Boyuna Mesh Etme Sırasında "Allâhümme a'tik unuki (veya rakabeti) mine'n-nâri ![]() "Allah'ım, boynumu Cehennem ateşinden azad buyur ![]() H- Ayakları Yıkama Sırasında "Allâhümme, sebbit kademeyye ales'sırâtı yevme tezûlü Fhi'l-akdâm ![]() "Allah'ım, Sırat köprüsünde ayakların kaydığı günde ayaklarımı kaydırma, sabit eyle ![]() ![]() ![]() Abdest alıp bittikten sonra Rasûlullah (s ![]() ![]() ![]() "Allâhümmec'alnî minettevvâbîne vec'alnî mine'l-mütetahhirîn ![]() "Allah'ım, beni, tevbe eden ve günahlarından temizlenen kullarından eyle ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|