Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duasi, korunma, kötünün, şerrinden

Kötünün Şerrinden Korunma Duâsi

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kötünün Şerrinden Korunma Duâsi

Hayatta herkes kendi hakkına razı olmuyor Başkasının hakkını gasbetme meylinde olanlar da vardır bu âlemde Böyle zalim kimseler kaba kuvvetlerine güvenirler muhataplarının zayıflığından cesaret alır masum ve kimsesizliklerinden şımarırlar
Bu gibi kaba kuvvetli kimselere karşı masum adamın elinden gelen tedbirleri aldıktan sonra Allah’a sığınıp ilticada bulunması Peygamberimiz’in tavsiye buyurduğu duâyı okuyarak belânın önünden sapması en uygun hareket tarzıdır Böylece inşâallah maksadı daha kolay hâsıl olur zalim de zulmünün karşılığını başka bir yerden alır lâyıkını bulur Peygamberimiz kaba kuvvetiyle hareket eden zalime karşı şöyle duâ etmeyi tavsiye buyurmuştur:
“Lâ ilâhe illâllahü’l-halîmü’l-hakîym Sübhânallâhi Rabbi’s-semâvâti’s-seb’i ve Rabbi’l-arşi’l-azîm Lâ ilâhe illâ ente azze câruke ve celle senâ’ük
Baskı ve terörle muhatabını yıldırarak yalan beyânda bulundurmak isteyene karşı Efendimiz şu duâyı da tavsiye buyurmuştur:
“Raditü billâhi Rabben ve bi’l-İslâmi dînen Ve bi-Muhammedin aleyhisselâmu Nebiyyen ve bi’l-Kur’ani Hakemen
“Ben Allah’ı Rab İslâmı din Muhammed Aleyhisselâm’ı da Nebî Kur’an’ı ise bütün işlerimde hakem olarak kabûl ettim ve bunlara gönülden razı oldum Sen bana ne söyletmek istersen iste bu inancım asla değişmez bu hakikat tebdil olmaz
Hayatî tehlike olunca inancının zıddını söyleyen insana bir şey lâzım gelmez Ama hayatî tehlikede olmayan kimse basit tehditlerle inancının zıddını söylememelidir Bu duâyı okuyarak geçiştirmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com