![]() |
Kurban Duası Türkçe Ve Arapça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Duası Türkçe Ve Arapçakurban duası türkçe,kurban duası arapça,kurban duası oku, Kurban Duası Kurbanı usulüne uygun olarak kesmek için dikkat gösterilir ![]() ![]() Kesecek olan kimse önce şu duâyı okur: "İnni veccehtu vechiye lillezî fetara's-semâvâti ve'l-arda hanîfen vemâ ene minel-müşrikîn ![]() "Muhakkak ben, dinime tam bağlanarak, o yeri ve gökleri yaratan Allah'a yöneldim ![]() ![]() Kurban kesim işi bitince gidilir, iki rek'at şükür namazı kılınır, Allah'a hamd ve şükürde bulunulur ![]() ![]() ![]() "İnne salâti ve nusukî ve mahyâye ve memâtî lillâhi Rabbi'l-âlemîn ![]() "Şüphesiz benim namazım da, kurbanım da, dirilmem de, ölümüm de hiçbir ortağı olmayan, alemlerin Rabbi olan Allah'ındır ![]() KURBAN KESİM DUASI Kurban edilecek hayvan, yüzü kıbleye gelecek şekilde eziyet edilmeden yatırılır, gerekiyorsa ayakları bağlanır ve şu dua okunur; اِنّ۪ي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذ۪ي فَطَرَ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَ حَن۪يفًا وَمَآ اَنَا۬ مِنَ الْمُشْرِك۪ينَۚ قُلْ اِنَّ صَلَات۪ي وَنُسُك۪ي وَمَحْيَايَ وَمَمَات۪ي لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَۙ لَا شَر۪يكَ لَهُۚ وَبِذٰلِكَ اُمِرْتُ وَاَنَا۬ اَوَّلُ الْمُسْلِم۪ينَ �İnnî veccehtü vechiye lillezî fetara�s-semâvâti ve�l-ardı hanîfen ve mâ ene mine�l-müşrikîn �Kul inne salâtî ve nüsükî ve mahyâye ve memâtî lillâhi Rabbi�l-�âlemîn Lâ şerîke lehû ve bizâlike ümirtü ve ene evvelü�l-müslimîn� �Ben hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm Ben Allah�a ortak koşanlardan değilim� (En'âm, 6/79) �Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir O�nun hiçbir ortağı yoktur İşte ben bununla emrolundum Ben Müslümanların ilkiyim� (En'âm, 6/162�163) duası okunur اَللّٰهُ أَكْبَرُ اَللّٰهُ أَكْبَرُ لاَ إِلٰهَ إِلاَّ اللّٰهُ وَاللّٰهُ أَكْبَرُ اَللّٰهُ أَكْبَرُ وَلِلّٰهِ الْحَمْدُ �Allâhü ekber, Allâhü Ekber, lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi�l-hamd� Diyerek tekbir getirilir ve bismillahi Allahü ekber denilerek hayvan keskin bir bıçak ile kesilir ![]() |
![]() |
![]() |
|