![]() |
Dua Nedir - Duanın Kabul Olması İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua Nedir - Duanın Kabul Olması İçindua hakkında - duanın önemi - hakkya yönelen dualar hakkında Dua nedir? Dua ibadetin özü, inanan insanın her an hakka yönelen sözüdür, yakarisidir ![]() Dua ibadetin beynidir ya da iligidir Özlü ibadet istiyorsan duaya yönel ve duanın kabul olması için en yakın yer secdedir ![]() "Duanız olmasaydı Allah size neden değer verseydi" (Ayet) "Allahım, beni sana fakir olmakla zengin kil ve senden müstagni olmakla fakirleştirme ya Rabbi ![]() "Kullarım sana beni sorarlarsa bilsinler ki ben onlara yakınım ![]() ![]() ![]() "Kul, kötü bir istekte bulunmadığı, isteği aile bağını koparmaya yönelik olmadığı ve acele olmadığı sürece duası kabul olur ![]() "Dua ederken ümidi kesmeden sürekli istemek ![]() Kim ısrarlı olarak kapıyı çalarsa içeri girer ![]() Duada kararlı ve ısrarlı olmak gerekir ![]() "Rabbimiz, biz ve bizden önce imanla göçenleri de bağısla ![]() İtikadın doğru olması, haramdan sakınmak ve ihlaslı olmak ![]() Duanın kabul olması için: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() 11 ![]() ![]() 12 ![]() ![]() 13 ![]() ![]() 14 ![]() ![]() 15 ![]() ![]() 16 ![]() |
![]() |
![]() |
|