![]() |
Abdest Duası, Abdest Alırken Okunan Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdest Duası, Abdest Alırken Okunan DuaAbdeste başlamadan önce niyet edilir, hemen ardından Eûzubesmele çekilir ![]() ![]() ![]() ![]() ELLERİ YIKARKEN "Elhamdü lillâhi'llezi ceale'l-mâe tahûran ve'l-İslâme nûran ![]() ![]() ![]() "Suyu temizleyici, İslâm'ı da nûr kılan Allah'a hamdolsun ![]() ![]() ![]() AĞIZA SU VERİRKEN "Allahümme e'inni alâ tilâveti'l-Kur'an ve zikrike ve şükrike ve hüsni ibâdetike ![]() ![]() ![]() "Ey Allah'ım, Kur'an okumak, seni zikir ve sana şükür etmek, sana olan ibadeti güzelleştirmek hususlarında bana yardım et! ![]() ![]() BURNA SU VERİRKEN "Allahümme erihnî râihate'l-Cenneti velâ turihnî râihate'n-nâr ![]() ![]() ![]() "Allah'ım, bana Cennet kokusunu duyur, Cehennem kokusunu hissetirme!" YÜZÜ YIKARKEN "Allahümme beyyid vechî yevme tebyaddu vücûhün ve tesveddü vücûh ![]() ![]() "Allah'ım, yüzlerin kiminin ak, kiminin kara olduğu o günde, benim yüzümü ak çıkar!" SAĞ KOLU YIKARKEN "Allahümme a'tinî kitâbî biyemînî ve hâsibni hisâben yesîrâ ![]() ![]() ![]() "Allah'ım, kitabımı sağımdan ver, hesabımı da kolay eyle!" SOL KOLU YIKARKEN "Allahümme lâ tu'tinî kitabî biyesârî velâ min verai zahrî ![]() ![]() ![]() "Allah'ım, kitabımı solumdan ve arkamdan verme ![]() BAŞI MESHEDERKEN "Allahümme Ezillenî tahte zilli arşike yevme lâ zılle ilâ zıllü arşik ![]() ![]() ![]() "Allah'ım, Arş'ın gölgesinden başka gölge olmadığı günde, beni Arş'ın gölgesinde gölgelendir ![]() ![]() ![]() KULAKLARI MESHEDERKEN "Allahümme'c alnî mine'llezîne yestemiûne'l-kavle feyettebiûne ahseneh ![]() ![]() ![]() "Allah'ım, beni sözü dinleyip de en güzeline uyanlardan eyle ![]() ![]() ![]() BOYNU MESHEDERKEN "Allahümme a'tik rakabetî mine'n-nâr ![]() ![]() ![]() "Allah'ım, boynumu Cehennem ateşinden âzâd eyle! ![]() ![]() ![]() AYAKLARI YIKARKEN "Allahümme sebbit kademeyye alâ's-sırati yevme tezillu fîhi'l-akdâm ![]() ![]() ![]() "Allah'ım, ayakların sırat üstünde kaydığı günde, ayaklarımı sırat üstünde sabit eyle, kaydırma! ![]() ![]() ABDESTTEN SONRA Abdestten sonra bir veya üç kere de Kadr Sûresini okumak da abdestin âdâbındandır ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|