![]() |
Esmaül Hüsna Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esmaül Hüsna DuasıEsmaül Hüsna Dua, Esmaül Hüsna Duası Okunuşu, Esmaül Hüsna Oku Esmaül Hüsna Duası Yâ Rabbi Seni tarif etmektedir bütün güzel isimler Sen güzel isimlerini aşikar etmezsen ruhum karanlıkta kalır ![]() Esma'ül hüsnâ'na şahit yaz beni ![]() ![]() ![]() Ya Allah! Sensin Allah, sanadır kulluğum ![]() ![]() Sendedir çarem Seninledir varlığım Seni arar ruhum Seni anar kalbim Başkasına değil Sana muhtacım Başkasını değil Seni çağırırım Başkası yaratılmıştır Sen yaratansın Başkası devamsızdır Sen daimsin ve daim eyleyensin Başkaları muhtaçtır Sen ihtiyaçsızsın ve ihtiyaçları görensin Başka ilah yok Sen Allah'sın Sen ki, eşi benzeri olmayansın Sen ki bütün eksiksiz sıfatların sahibisin Cemaline çevir yüzümü , başkasına rağbet ettirme kalbimi Ya Rahman! Sen öyle rahmet edersin ki Rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Şu çorak gönlüme merhametini indir Şu fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() Amîn! ![]() ![]() Esmâ-ül Hüsnâ Duâsı 2 Ya Rahim Öylesine Rahimsin ki, kulağımı sözüne muhatap eylersin Aklıma vahyinle tenezzül edersin Öylesine rahimsin ki, istendiğinde zaten verirsin İstenmediğinde de lütfedersin Öylesine rahimsin ki, hak edene hepten veririsin Hak etmeyene bile çok bahşedersin Öyle rahimsin ki, dünyayı bu kadar güzel eylersin Ahireti ondan daha güzel eylersin Ya Rabbi, Korkudan emin eyle beni Hüzünden azad eyle kalbimi Ateşten uzak eyle beni Hicrana düşürme kalbimi Rahmetinin rahmine al beni Merhametinin kucağına al kalbimi Yâ Melik, Kimsenin kimseye fayda vermediği gün, hüküm Senin! Gökler yarılırken sahibim Sensin Yıldızlar dağılırken sahibim Sensin Varlığım bana ait değil Varım yoğum Senin ![]() Elimde olanlar benim değil Sahiplendiklerim de Senin Yokluğa düşürme beni "An" Senin Darlık verme kalbime, mekân Senin Ya Guddûs, Sensin Guddûs, gudsiyet Sendendir Bundan öte laf olmaz ! Sen dilemezsen hiçbir şey pak sayılmaz Gönlüm sana yönelmedikçe saf olmaz Kanımı her nefeste temizlediğin gibi Nefsimi arındırıp pak eyle! Temizlenenlere muhabbet edersin Gönlümü muhabbetinle temizle Ya Selâm, Sensin selam, sendendir selam Emrini dinler ateş ki, İbrahim (a ![]() İbrahim (a ![]() İbrahim (a ![]() Gül gibi ateşten çiçekler açtır ruhumda Selamını şebnem gibi dokundur kalbime Ya Mu'min, Sen hidayetini göndermezsen, kalpler nasıl mutmain olur ? Sen kalplere itminan vermesen Kim inandığından emin olur ? Sen inandırmazsan kim mü'min kalır Hevamın tuzağına düşürme beni Nefsimin eline bırakma beni Öyle mümin eyle ki beni, Pişmanlıklarım beni sana döndürsün ![]() ![]() ![]() Ya Muheymin, Sensin gariplerin sığınağı Sensin kimsesizlerin dayanağı Sensin hakkı himaye eden Sensin aklımı aldanışlardan kollayan Sensin ayağımı tuzaklardan kurtaran Sen ki, zayıfları kuvvetlilerin şerrinden himaye edersin Mazlumların hakkını zalimlerden almayı vaâd edersin ![]() Sen ki, benim en küçük en önemsiz en gizli arzularımı da bilir bana merhamet edersin Nefsimin aldatmalarına kanmaktan koru beni Aşağıların aşağısına yuvarlanmaktan koru beni ![]() ![]() ![]() ![]() Amîn! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|