![]() |
Abdest Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdest Duasıabdest duaları,abdest duaları neledir,abdest duaları arapça,abdest duaları türkçe,abdest duaları ve anlamları Abdest duaları, bizzat Peygamber Efendimiz�den (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhterem Fethullah Gülen Hocanın okuduğu abdest duaları şu şekildedir: 1 ![]() أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ بِسْــمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِبِسْمِ اللهِ الْعَظِيمِ وَالْحَمْدُ لِلّهِ عَلَى دِينِ اْلإِسْلاَمِ �Eûzü billâhi mineşşeytânirracîm, Bismillâhi�r-rahmani�r-rahîm, Bismillâhilazîm ve'l-hamdülillâhi alâ dini'l-İslâm� �Dergâh-ı İlâhi�den kovulmuş ve sonsuz rahmetten nasipsiz kalmış şeytandan Allah�a sığınırım; engin rahmet sahibi ve yegâne merhametli Rahman ü Rahîm�in adıyla başlarım; Yüce Allah�ın ismini anarak başlarken beni İslâm dini ve akidesi üzere yarattığı için O�na hamd ederim ![]() 2 ![]() اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِي جَعَلَ الْمَاءَ طَهُوراً وَجَعَلَ اْلإِسْلاَمَ نُورًا �Elhamdülillâhillezi ceale�l-mâe tahûren ve ceale�l-İslâme nûran� �Sonsuz hamd ü senâ olsun Allah�a ki, İslam�ı bizim için bir ışık kaynağı ve suyu maddî kirlerimizden arındıran tertemiz bir nezafet vesilesi kıldı ![]() 3 ![]() اَللّهُمَّ أَعِنِّي عَلَى تِلاَوَةِ الْقُرْأنِ وَذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَحُسْنِ عِبَادَتِكَاَللّهُمَّ اسْقِنِي مِنْ حَوْضِ نَبِيِّكَ كَأْساً لاَ أَظْمَأُ بَعْدَهُ أَبَداً �Allâhümme eı�nnî alâ tilâveti�l-Kur�âni ve zikrike ve şükrike ve hüsn-i ibâdetike ![]() ![]() �Allah�ım, Kur'ân-ı Kerimi okuma, Seni her zaman gönülden anma, Sana layıkıyla hamd ü senâda bulunma ve en güzel şekilde kulluk yapma hususlarında yardımını istirham ederim ![]() ![]() 4 ![]() اَللّهُمَّ أَرِحْنِي رَائِحَةَ الْجَنَّةِ وَارْزُقْنِي مِنْ نَعِيمِهَا وَلاَ تُرِحْنِي رَائِحَةَ النَّارِ �Allâhümme erihnî râihate'l Cenneti verzuknî min naîmihâ velâturihnî râihate�n-nâri ![]() �Allahım, burada ruhuma ötelerin esintisini duyur, ahirette de Cennetin hoş rayihasını koklat, onun nimetlerinden beni de rızıklandır; Cehennemin mülevves kokusunu duyurmakla azap etme ![]() 5 ![]() اَللّهُمَّ بَيِّضْ وَجْهِي بِنُورِكَ يَوْمَ تَبْيَضُّ وُجُوهُ أَوْلِيَائِكَ وَتَسْوَدُّ وُجُوهُ أَعْدَائِكَ �Allâhümme beyyid vechî binûrike yevme tebyaddu vücûhu evliyâike ve tesveddü vücûhu e�dâike ![]() �Allah�ım, dostlarının yüzlerini ağartıp nurlandırdığın, hasımlarının çehrelerinin ise kapkara olduğu gün yüzümü ağart, beni de nurlandır ![]() 6 ![]() اَللّهُمَّ أَعْطِِنِي كِتَابِي بِيَمِينِي وَحَاسِبْنِي حِسَابًا يَسِيرًا �Allâhümme a�tınî kitâbî biyemînî ve hâsibnî hisâben yesîran ![]() �Allahım, hayatımın hesabını soracağın gün muhasebemi kolaylaştır ve amel defterimi sağ elime ver ![]() 7 ![]() اَللّهُمَّ لاَ تُعْطِنِي كِتَابِي بِشِمَالِي وَلاَ مِنْ وَرَاءِ ظَهْرِي وَلاَ تُحَاسِبْنِي حِسَابًا شَدِيدًا �Allâhümme lâtu�tinî kitâbî bişimâlî velâ min verâi zahrî velâtühâsibnî hisâben şedîden ![]() �Allahım amel defterimi sol elimden ya da arkamdan verme; verme ki, koskoca bir ömrü heder etmiş talihsizler arasında yer almış olmayayım; beni altından kalkamayacağım şekilde sorgu suale çekerek mahcup eyleme!� 8 ![]() اَللّهُمَّ حَرِّمْ شَعْرِي وَبَشَرِي عَلَى النَّارِ وَأَظِلَّنِي تَحْتَ ظِلِّ عَرْشِكَ يَوْمَ لاَ ظِلَّ إِلاَّ ظِلُّ عَرْشِكَ �Allâhümme harrim şa�rî ve beşerî ale�n-nâri ve ezıllinî tahte zılli arşike yevme lâzılle illâ zıllu arşike ![]() �Allahım, saçımı ve cildimi ateşten koru; Senin arşının gölgesinden başka sığınılacak bir yer bulunmayan mahşer gününde beni de arşının himayesine al ![]() 9 ![]() اَللّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنَ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ �Allâhümmec�alnî minellezîne yestemîune�l-kavle feyettebiûne ahseneh ![]() �Allahım, beni faydalı sözleri dinleyip onların en güzeline uyanlardan eyle ![]() 10 ![]() اَللّهُمَّ أَعْطِقْ رَقَبَتِي مِنَ النَّارِ وَاحْفَظْنِي مِنَ السَّلاَسِلِ وَاْلأَغْلاَلِ �Allâhümme a�tik rakabetî mine�n-nâri vehfaznî mine�s-selâsili ve�l-eğlâl ![]() �Allahım, beni Cehennem ateşinden azad eyle; boynumu ateş zincirlerinden, ayaklarımı kızgın bukağılardan koru ![]() 11 ![]() اَللّهُمَّ ثَبِّتْ قَدَمَيَّ عَلَى الصِّرَاطِ يَوْمَ تَزِلُّ فِيهِ اْلأَقْدَامُ �Allâhümme sebbit kademeyye ales�sırâtı yevme tezillü fîhi'l-akdâm ![]() �Allahım, ayakların kaydığı o gün Sırat köprüsünde ayaklarımı kaydırma ve beni Cennete yürürken yolda kalanlardan kılma ![]() 12 ![]() اَللّهُمَّ اجْعَلْ لِي سَعْيًا مَشْكُورًا وَذَنْبًا مَغْفُورًا وَعَمَلاً مَقْبُولاً وَتِجَارَةً لَنْ تَبُورَ �Allâhümmec�allî sa�yen meşkûran ve zenben mağfûran ve amelen makbûlen ve ticâraten len tebûr ![]() �Allahım, sa�y ü gayretimi bol bol ihsanlarla mükafatlandır; günahlarımı mağfur eyle, beni bağışla; amellerimi makbul kıl, bana kârlı bir ticaret lütuf buyur ve hiç zarar ettirme ![]() 13 ![]() اَللّهُمَ اجْعَلْنِي مِنَ التَّوَّابِينَ وَاجْعَلْنِي مِنَ الْمُتَطَهِّرِينَ وَاجْعَلْنِي مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ �Allâhümmec�alnî mine�t-tevvâbîne vec�alnî mine�l-mütetahhirîne vec�alnî min ıbâdike�s-sâlihîn ![]() �Allahım, beni, sürekli tevbe eden, temizliği tabiatının bir yanı haline getirip günahlarından arınan ve hep hayırlı işler peşinde koşturan salih kullarından eyle ![]() 14 ![]() أَشْهَدُ أَنْ لآ إِلهَ إِلاَّ اللهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ �Eşhedü en lâilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve rasûlühu ![]() �Şehadet ederim ki, Allah yegâne ilahtır, hakiki ma�bud O�dur; yine şehadet ederim ki, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) O�nun kulu ve rasûlüdür ![]() |
![]() |
![]() |
|