Türkçe Abdest Alırken Okunacak Dualar |
08-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkçe Abdest Alırken Okunacak DualarAbdest Alırken Okunacak Dualar Türkçe-Türkçe Abdest Alırken Okunacak Dualar Abdest Alırken Okunacak Dualar Türkçe 1- Abdest almaya başlarken : Suyu tertemiz yaratan ve İslam’ı insanlar için bir ışık bir nur kılan Yüce Allah’a hamd ederim 2 -Ağıza Su Alırken : Yüce Allah’ımPeygamberlerin havz-ı kevserinden bana öyle bir kadeh sun ki, artık suzusluk nedir bilmeyeyim 3 - Buruna Su Alırken: Allah’ım Cennet ve de her türlü nimetlerinin kokusundan beni mahsun mahrum etme 4 - Yüzü Yıkarken : Allah’ım Bazı yüzlerin aydınlanacağı bazı yüzlerin de kararacağı kıyamet gününde benim yüzümü nurunla ağart 5 - Sağ Kolu Yıkarken : Allah’ım Kıyamet günü amel defterimi sağ tarafımdan ver hesab vermemi kolaylaştır 6 - Sol Kolu Yıkarken : Allah’ım amel defterimi solumdan ve arkamdan verme Hesabımı zorlaştırma 7 - Başı Meshederken Yüce Allah’ım beni rahmetinle kuşat, üzerime bereketlerinin her türlüsünü indir 8 - Kulakları Meshederken : Allah’ım Beni sözünü dinleyen ve en güzeline uyan kimselerden eyle 9 - Boynu Meshederken : Allah’ım Boynumu cehennemden azad et 10-Ayakları Yıkarken : Allah’ım Bazı ayakların tökezleyeceği kıyamet gününde sırat köprüsünde ayaklarımı tökezlemekten koru |
|